Значително нарасна броят на българските треньори в Ice Bucket Challenge (видео)


Значително нарасна броят на българските треньори в Ice Bucket Challenge (видео)
(сн.sportsimages.bg)
24-08-2014 15:02

Вече всички знаете какво е Ice Bucket Challenge. Нали така?

Амиотрофичната латерална склероза е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони - клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт.

 

В България обаче започнахме кампанията с една по-различна кауза! Всичко дойде от двамата баскетболисти на Балкан Ботевград – Иван Лилов и Мартин Маринов, които решиха да променят кампанията с нова българска кауза. Тяхната цел е да се дарят средства за тежко пострадалите от наводненията това лято в районите на Мизия, Аспарухово, Бяла Слатина, Добрич, Варна, Враниловци.

 

Така освен ритуала заливане с кофа ледена вода и забавлението има и благородна кауза, в която всеки номиниран трябва да вземе участие, ако не приеме отправеното към него предизивкателтво. За щастие не са малко и тези, които освен, че усетиха студения душ, дариха и средства по сметката на БЧК. Искрено ги поздравяваме!

 

До момента ви показахме десетки родни баскетболисти, които се включиха в кампанията и номинираха свои приятели, съотборници, а и ТРЕНЬОРИ.

 

Сега решихме да ви покажем списък с треньори и хора от спортно-техническия щаб, които приеха предизвикателството в Ice Bucket Challenge, както и обаче такива, които все още не се престрашават да го направят!

 

Лъчезар Коцев (БК Шампион)

Президентът на БК Шампион и треньор в школата - Лъчезар Коцев прие предизвикателството на своя бивш играч Васил Бачев като се заля с ледено студена вода.

Вижте неговото изпълнение ТУК.

Той от своя страна пък номинира съпругата си и треньор в школата на БК Шампион - Таня Гатева, Петър Богаевски и Красимир Дочев. 

 

Станислава Станкова (БК Хасково 2012)

Спортният директор на Хасково Станислава Станкова също прие предизвикателството Ice Bucket Challenge и застана под ледената струя. Тя бе номинирана от една от най-големите надежди в женския баскебтола и MVP на Европейското за девойки тази година в Румъния  - Борислава Христова. Станкова номинира треньора на вицешампиона Лукойл Академик - Йовица Арсич, Мартин Дурчев, рехабилитатора Михаил Лилов, помощник-треньора в САЩ Лазар Миленкович, както и някои млади баскетболистки. И тук каузата беше наистина успешна, защото Станислава Станкова сподели, че от клуба ще преведат и по 100 лв. в сметките на БЧК за пострадалите от наводненията.

 

Йовица Арсич (Лукойл Академик)

Сръбският специалист Йовица Арсич бе доста бърз в своя отговор и веднага прие предизвикателството на спортния директор на Хасково. Вижте неговото изпълнение ТУК.

Номинирани от Йовица Арсич са легендата Тодор Стойков (номиниран за втори път), Иван Чолаков (номиниран за трети път) и Дарина Субева.

 

Михаил Михайлов (Балкан Ботевград)

Един от българските треньорите, който все още не сме видели да се залива с ледена вода, е старши-треньорът на младежите в Балкан Ботевград - Михаил Михайлов. Той беше номиниран от  цял баскетболен отбор. Вижте как момичетата от Ботевград го предизвикаха  - ТУК.

Във видеото те номинират също и старши-треньора на Чавдар Троян - Лъчезар Диков, за когото това е ТРЕТА НОМИНАЦИЯ. Все още обаче няма никакъв отговор от него.

 

Даниел Клечков (Рилски спортист)

В кампанията на Ice Bucket Challenge се включи и младият български треньор в школата на Рилски спортист - Даниел Клечков, който бе солидно залят от своите играчи с кофа ледено студена вода.

Вижте предизвикателството на Даниел Клечков ТУК.

Неговите номинации са отправени към Людмил Хаджисотиров, Георги Митрев и Дарин Иванов.


Людмил Хаджисотиров (Рилски спортист) и Георги Давидов (Лукойл Академик)

Двамата треньори Людмил Хаджисотиров и Георги Давидов пък, избраха едно по-нетрадиционно участие в кампанията, като едни "по-опитни играчи в бизнеса" по думите на Удо.

По-късно днес, не къде да е, а на стадион "Българска Армия" пред спортната зала "Румен Пейчев" Мис Национален отбор по баскетбол - Симона Димитрова заля с ледено студена вода едновременно двамата специалисти. Удо от своя страна номинира журналистката Влади Лазарова, Бруно Шундов и Станислав Димитров(Скоти).

 

Бившият състезател на Лукойл Академик, а в момента помощник-треньор в клуба Георги Давидов номинира бившите си съотборници в ЦСКА Йордан Бозов (с препоръка да бъде залят заедно с неговата съпруга - Теодора Бозова), Дуейн Мортън и бившия състезател на Лукойл Академик - Ристе Стефанов. 
Тяхното общо предизвикателсто пък, беше Мис Национален отбор, която те заляха още веднага. Най-хубавото е, че и двамата обещаха да дарят пари за пострадалите от наводнението.
Вижте забавното видео и едно по-нетрадиционно поливане ТУК.


Васил Василев (физиотерапевт на Лукойл Академик)

Участник в предизвикателството стана и физиотерапевтът на Националния отбор по баскетбол - Васил Василев, който бе номиниран от спортния мениджър на вицешампиона Лукойл Академик - Румен Гунински (младши). Може да видите неговото видео ТУК.


Ето и изпълнението на Румен Гунински - ТУК.

 

Елена Станкова (БК Хасково 2012)

Старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова се заля с ледената кофа с призив: ′′Може да дарите дори сърцето си на някого, който много обичате и си заслужава! "

След като бе номирана първо неофициално от гл.ред на BGbasket.com Любомир Нешев, а след това и от други хора, наставникът на Хасково чинно отговори на предизвикателството. Нейните номинации са: изпълнителният директор на БК Хасково 2012 - Станислав Станков, Алдин Кременов и старши-треньора на Лукойл Академик, който вече има няколко номинации - Сашо Везенков. Вижте изпълнението ТУК.


Александър Тодоров (Балкан Ботевград)

Честта да залеят своя треньор имаха лично виновниците за неговото участие, а и тези, които иницираха ALS с нова българска кауза - Иван Лилов и Мартин Маринов.

Интересни са номинациите на македонския специалист, който избра това да бъдат новия председател на борда на НБЛ и президент на Рилски спортист - Петър Георгиев, Чарли - управител в зала Арена Ботевград, както и ТРИТЕ НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ НА КЛУБА. Ние все още не знаем кои са те, но въпреки това ги призоваваме да вземат участие в играта или да дарят средства за благотворителна кауза.

 


BGbasket.com напомня на всички номинирани: Имате 24 часа да се залеете с кофа ледено студена вода, ако не - трябва да дарите минимум 100 лв. по сметката на Българския Червен Кръст за пострадалите от наводнения!

 

Всички начини, по които могат да бъдат правени дарения, можете да видите на сайта на БЧКТУК.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи