България отново не успя и записа пета поредна загуба


България отново не успя и записа пета поредна загуба
24-08-2014 22:16

Нашите бяха победени и от Черна гора


Националният отбор на България записа пета поредна загуба в квалификациите за Евробаскет 2015. В зала "Универсиада" нашите посрещнаха Черна гора и отстъпиха със 73-84. Българите тръгнаха добре в мача, но постепенно съперникът наложи превес и след това поддържаше разликата. В сряда квалификациите за нас приключват с гостуване на Израел.

 

Черна гора тръгна малко по-добре и поведе, но пък нашите направиха супер серия от 13-0 и дръпнаха със 7 точки. С кош на Павлин Иванов в последната секунда на първата част нашите направиха разликата 5, а с негова тройка в началото на втората тя стана и 8. Малко по-късно обаче Черна гора ни върна страхотната серия, вкара цели 17 точки поред и поведе с двуцифрена разлика. Все пак с 4 за нас разликата падна до 7 на почивката.

 

В третата четвърт черногорците поддържаха преднината си, като на няколко пъти тя ставаше двуцифрена, но пък и нашите се връщаха с някои тройки и бързи атаки. В последната нашите намалиха и на две точки, но веднага след това много важна тройка вкара Алекса Попович. Това бе изключително решителен момент, а до края българите не успяха да се доближат.


Основната разлика между двата тима бе в стрелбата за 2 точки. Нашите бяха 18 от 40 за 45%, докато съперникът бе 29 от 49 за 59%.


Най-резултатен за нашите отново бе Александър Везенков, който завърши със 17 точки, а хвана и 7 борби. Павлин Иванов се включи силно от пейката с 16 точки, а Божидар Аврамов добави 15.


За госите със 17 точки завърши Тайлър Рочести.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ЧЕРНА ГОРА


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


 


Тагове: България, Квалификации за Евробаскет 2015, Черна гора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи