Георги Младенов: Губим концентрация във важни моменти


Георги Младенов: Губим концентрация във важни моменти
24-08-2014 22:35

България записа пета поредна загуба в квалификациите за Евробаскет 2015. Този път нашите бяха надиграни в София от Черна гора, а след двубоя наставникът на тима Георги Младенов каза следното пред камерата на БНТ:

 

"Това, което не стига е много. Във важни моменти губим концентрация и от 30-24 за нас ни правят серия от 17-0. Не стига това, че отново всеки от отбора иска да изиграе някоя ситуация, която той си е решил и излизаме от отборната игра, което ние нямаме право да правим. Ние не сме чак толкова опитни и добри играчи, за да можем да си позволим такива волности. Отново губим и борбата. Първата част ние имахме 7 борби в атака, а те 1. Играехме добре, повдижно, отборно, имаше добри стрелби.


Трябва време. Времето ще им даде опит. Не забравяйте, че осем човека са дебютанти и са само на шест контроли и започваме директно квалификациите. Само трима човека са играли по-дълго. Никога няма да прехвърля вината върху някого, тя ще си бъде моя. Изпуснахме някои мачове - срещу Холандия и двата пъти, плюс този срещу Черна гора. Взеха ни 19 борби в двете гостувания. Ето тези неща са, които са уж малки, но всъщност много големи. Всичко идва с времето, опитът, рутината и играните мачове. Продължавам да вярвам в тези момчета, защото днес имаше и хубави неща от играчи, за които това са първи мачове в националния отбор.


Ние си направихме тежък мача. Има още какво да се желае - първо като концентрация, второ като игрова дисциплина. За да стане серия от 17-0 направихме неща, които не трябва да си помислим да правим. Ники Върбанов стисна зъби и днес изигра мача."


Тагове: България, Квалификации за Евробаскет 2015, Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи