Дечо Коешинов: Радва ме, че започваме да си вярваме


Дечо Коешинов: Радва ме, че започваме да си вярваме
(сн. lap.bg)
25-08-2014 17:09

Наставникът на кадетите след края на първата фаза


Националният отбор на България за кадети (16) завърши на трето място в група С на Европейското първенство в дивизия В. Нашите взеха две победи, но останаха зад Чехия и Унгария и така ще играят за местата от 9 до 16 на шампионата. Ето и кратката оценка на селекционера Дечо Коешинов след първата фаза:


"Исках да сме между първите осем, а мисля и, че момчетата видяха, че е постижимо. Можехме да бием и Чехия и Унгария. Докато загубата от чехите я отдавам на това, че бе първи мач, то с унгарците направихме няколко фатални пропуска и не успяхме да обърнем мача. Радва ме това, че започваме да си вярваме и това започна да си проличава вчера срещу Холандия.


Няма как да не ни е яд, че не сме в осмицата, още повече след като играхме добри две части с Чехия. Сега обаче само трябва да се поучим от грешките си и да ги повтаряме колкото се може по-малко и по-малко.

 

Подобрение се вижда, особено в борбата под коша. Другите отбори, освен Ирландия, видимо ни превъзхождат ръстово и се справяме. Страхът започна да изчезва и агресията в защита, която искаме, доста се получава. Нашият отбор изигра отлични десет минути срещу Унгария с лична пресираща защита. Сега мислим за следващите два мача срещу Швеция и Швейцария и ще искаме да играем така, както срещу Холандия. Който и да ни е съперник, искаме да играем правилно и да сме концентрирани през целия мач, за да изпитваме удоволствие от играта. А направим ли го, ще побеждаваме."

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (16), Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи