Талия Мейбъри: Знам, че Дунав 8806 е винаги в борбата за шампионската титла


Талия Мейбъри: Знам, че Дунав 8806 е винаги в борбата за шампионската титла
26-08-2014 11:56

Американският гард Талия Мейбъри ще е част от Дунав 8806 през сезон 2014/2015. Тя се включва в подготовката на шампионките, заедно с всички останали свои съотборнички, още с първата тренировка на 1 септември, понеделник.

 

Мейбъри е на 23 години и е висока 167 см. През последния сезон е била в германския Брозе Бамберг, а преди това - четири години е играла в тима на университета в Тълса в NCAA.

 

Именно престоят в Германия се очаква да бъде ключов при по-добрата й адаптацията в България. Още в първия си европейски сезон американката се превръща в основен реализатор на Брозе. Освен това отбелязаните 19.1 точки средно на мач й отреждат второ място по този показател в Германия.


"Вече играх в Германия и може да се каже, че съм запозната с европейския баскетбол. Разбира се всяка страна си има свои особености", сподели по този повод Мейбъри.

 

Тя добави, че нейният агент е помогнал при избора да подпише с Дунав 8806, след като й е споделил за шампионския манталитет и отборния дух в русенския клуб.

 

"Моят агент ми каза хубави неща за отбора и за треньора Георги Божков. Знам, че Дунав 8806 е винаги в борбата за шампионската титла. Надявам се да радваме феновете и да помогна за поредния успешен сезон на отбора", каза още американския гард.

 

Талия Мейбъри сподели, че вече е чула и за подкрепата, която оказва на своите любимки публиката в зала "Дунав". "Чух страхотни неща за привържениците на Дунав 8806. Те от своя страна могат да разчитат на това, че ще давам всичко от себе си за победата във всеки мач", категорична бе американката.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Талия Мейбъри, Дунав 8806, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи