Хранителна диета за активни спортисти


Хранителна диета за активни спортисти
27-08-2014 22:16

BGbasket.com публикува два хранителни режима, препоръчани от Пол Данев. Ето първо как той се представи:

 

Казвам се Пол Данев, занимавам се от близо 5 години с фитнес и бодибилдинг. В сферата на „големите батковци“ научих, че всичко се свежда до волята и правилното изпълнение на всеки един елемент от тези на пръв поглед еднакви, но всъщност, толкова различни спорта (фитнес и бодибилдинг).

 

Много хора искат да имат изваяни тела като на богове, но суровата истината ги смачква, когато се погледнат в огледалото и им се иска това да не са те. Въпросът е обаче, колко от тези хора ще си кажат, че трябва да направят нещо, да се променят, да вкарат ред в хаоса на бързите закуски, алкохола, цигари, наркотиците и много други вредни неща, за които дават и последния си лев от джоба, колко от тях ще издържат психически и няма да се предадат пред трудностите. Е, за мое голямо щастие има и такива и всеки ден съм с тях в залата. Хора, които искат да си вземат за вечеря, а не да си купят поредната кутия цигари, която ще им даде моментно удоволствие, но бъдещ рак на белите дробове. Ти избираш коя страна да вземеш. Това е от мен, Пол Данев, дано да съм помогнал на някого и до скоро.

 

1. § Хранителна диета за активни спортисти §


#СУТРИН

-          2-4 сварени яйца

-          шейк ( 1-2 банана, 100 гр. обезмаслена или нискомаслена извара, прясно мляко, вода, може да сложите по свой вкус цели парченца шоколад или нескуйк, за по-шоколадов вкус)

Яйцата (белтъците) и изварата са едни от най-богатите на протеин храни. Този протеин е жизнено важен да се набави на тялото, след като то се събужда и е изтощено от съня.

 

#Преди ОБЕД

-          2 Corny-ta по ваш вкус

-          2 сандвича с пуешко или пилешко филе (нарязано), домати и по ваш вкус добавете салата „цезар“, кашкавал или сирене към сандвича.

-          1 портокал или 1 ябълка

 

#ОБЕД

-          200 гр. свински карета или контра филе( по ваш избор как ще ги сготвите)

-          Задушени картофи или картофено пюре( може към пюрето да добавите и извара)

 

Месото е добър източник на протеин и в комбинация с картофите (въглехидрати и белтъчини), правят един пълноценен обяд за всеки спортист.

 

#ВЕЧЕРЯ

-          100-150 гр. риба

-          100 гр. задушен карфиол

-          1 час преди лягане една купа с кисело мляко и овесени ядки

Рибата е най-чистото и богато на протеин месо, намиращо се лесно на пазара за храни. Карфиолът е идеален зеленчук, даващ на организма нужните въглехидрати, белтъчини, минерали и витамини + лесното и бързо разграждане в стомаха Ви. Овесените ядки са съвкупност от бързи и бавни въглехидрати, които ще хранят тялото Ви, непосредствено по време на приема и дълго време след него.

 

 

 

2. § Хранителна диета за активни спортисти §


#СУТРИН

-          1 купа с кисело мляко и овесени ядки (по възможност да е направена на момента и да не е престояла в хладилника), добавете пресни ягоди или банани към овесените ядки

Овесените ядки са съвкупност от бързи и бавни въглехидрати, които ще хранят тялото Ви, непосредствено по време на приема и дълго време след него. Ягодите или бананите + овесените ядки са чудесен старт на деня за всеки един спортист, който иска да поддържа форма си и същевременно да не стои гладен.

 

#Преди ОБЕД

-          2 сандвича с риба( по ваш избор рибата)

-          2 банана

 

#ОБЕД

-          150-200 гр. пилешки гърди (по ваш избор как ще ги сготвите)

 

-          100-150 гр. ориз (към ориза може да добавите всякакви зеленчуци)

-          1 киви

 

Пилешките гърди са чиста форма на протеин, без излишни калории по тях (както например свинското). Оризът съдържа в себе си главно въглехидрати и протеин и допълва перфектно всяко ястие. С тази си структура той се усвоява почти на 95% от тялото, което го прави незаменима храна за всеки спортист. Кивито е малка бомба, пълна с витамини. Изключително богато на витамини (най-много витамин Ц) и съдържайки в себе си ензима „актиния“, който помага за смилане на месото.

 

#ВЕЧЕРЯ

-          150-200 гр. месо (филе или контра филе)

-          зеленчуци (задушени препоръчително и задължително да има спанак)

-          за десерт всякакви плодове по избор

 

Месото, както вече казах, добър източник на протеин, а зеленчуците го допълват перфектно с жизнено важните витамини и ензими за всеки организъм.

 

Препоръка # Между всяко хранене трябва да има поне 2 часа и 30 минути разлика, за да може организмът да усвоява правилно храната!

 

П.С. Бъди част от бъдещето, а не чакай то да бъде част от теб.

 

Фейсбук страницата на Пол Данев можете да посетите ТУК

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Здраве, тренировки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи