Росен Барчовски: Амбициите са високи


Росен Барчовски: Амбициите са високи
(сн. lap.bg)
28-08-2014 17:03

Вчера подготовка за новия сезон започна и отборът на Рилски спортист. На първото занимание се появи почти целият състав, като не присъства само Симеон Илиев, който бе с националния отбор в Кипър. Ето и думите на старши треньора на самоковци Росен Барчовски, който започва пореден сезон начело на отбора:


"Откакто съм тук винаги започваме с добро настроение благодарение на това, че навреме сме готови със селекцията. Всички играчи са пристигнали и нямаме проблеми от това естество и това винаги е добре за треньора и за цялото ръководство. Играчите разбира се са отпочинали и свежи. Когато е така настроението го има.


Миналият сезон купата беше добра, но за първенството не се представихме според очакванията. Имаме амбиции тази година да поправим нещата в НБЛ. Искам да сме много по-напред в класирането. Не мога да кажа още нищо конкретно, нека първо видим противниците, но съм с високи амбиции. Все пак имаме нови играчи, двама американци, Симеон Илиев, Тошко Тодоров. Нека видим как ще паснат към отбора, но амбициите са големи.


Тази грешка от миналата година да сме със съвършено нов отбори ни се отрази. Ако не броим Симеон Илиев и Тодор Тодоров, тъй като са българи и ще се адаптират бързо, имаме само двама нови. Те идват от колежа и адаптацията на такива играчи винаги е по-трудна, но се надявам този път да стане по-бързо.


И за ЕВРОХОЛД Балканска лига трябва да видим и другите отбори, но и там сме с високи амбиции. Каквито и отбори да участват при всички положения ще е така. Не искам да конкретизирам някакви точни места, но то е ясно. Високи амбиции обикновено означава поне медали."


Тагове: Рилски спортист, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи