Георги Младенов: Последното място не ме отказва, мотивира ме


Георги Младенов: Последното място не ме отказва, мотивира ме
29-08-2014 09:27

Националният отбор на България за мъже завърши квалификациите за Евробаскет 2015 с 1 успех и 5 поражения. Този успех дойде в последния мач като гости на Израел в Кипър, а при прибирането на тима на Летище София, селекционерът Георги Младенов заяви следното:


"Хубаво е, че завършваме с победа. Тази победа бе важна за момчетата, чувстват се по друг начин. На този отбор са му нужни победи. Винаги може и по-добре. Ние бяхме на максимума на реалностите, които са в момента, на опита на играчите. Успяхме, но това, което направихме, в никакъв случай не е добре. Победата последната беше по максимата - с капо не се излиза. Но съм доволен, защото дори и в мач без значение, се иска малко характер, малко злоба, за да се върнеш от разлика от 17 точки.


Човек винаги съжалява за пропуснатите шансове, теории колкото искате. Ако бяхме взели първия мач, можеха да се завъртят нещата. Но не съжалявам за нищо, само за това, че не бяхме на 100% готови за всички мачове. Освен в мача в Черна гора, бяхме на топ ниво по 20-25-30 минути. Играхме и по-малко контроли, но не съжалявам за нищо.


Моят договор е за три години плюс една. Защо?! Няма нищо страшно. Имахме трима опитни, които са играли, които са имали важна част в мачовете досега. Ще видим, имаме проблем с центровете, но в никакъв случай това, че сега завършихме последни в групата, не ме отказва, по-скоро ме мотивира.


Дяволът не е толкова черен. На първия мач бяхме много пренавити, неопитни, това като че ли създаде условия да изиграем такъв мач. Но всеки един мач за момчетата в тези квалификации бе плюс, беше школа."


Тагове: България, Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи