Издигнаха статуя в чест на Ману Джинобили


Издигнаха статуя в чест на Ману Джинобили
(сн.twitter)
30-08-2014 17:15

Легендата на аржентинския баскетбол – Ману Джинобили с огромно признание в Аржентина. Издигнаха статуя в неговата чест в столицата Буенос Айрес. 

 

Ману Джинобили е четирикратен шампион в НБА с отбора на Сан Антонио като и тази година той бе с основна роля за спечелването на титлата.

 

198-сантиметровият гард бе избран в драфта на НБА през 1999 година под номер 57. С националния отбор на Аржентина 37-годишният състезател печели злато на Олимпийските игри в Атина през 2004 и сребро от световното първенство през 2002 година в Индианаполис. Ману също така е шампион на Евролигата с отбора на Киндер (Болоня). През 2001 година Джинобили извежда италианците до титлата и е избран и за "Най-полезен играч".

 

За първи път тази година звездата на аржентинския баскетбол ще пропусне Световното първенство в Испания, тъй като получи контузия в десния крак в края на сезона. След като разбра това звездата на Сан Антонио обяви,че ще прекрати кариерата си с националния отбор на Аржентина.

 

 

Джинобили се пошегува в профила си в туитър с думите: "Не успях да премина медицинските тестове, но за сметка на това получих статуя в Буенос Айрес!"

__________________ 



Тагове: Ману Джинобили
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи