Връщането към работния режим след отпуск


Връщането към работния режим след отпуск
31-08-2014 22:02 | ladyzone.bg

Намерихте ли време за почивка и забавления?
Ако е така, работното място със служебните задължения и отговорности вече ви очаква. Смисълът на почивката е именно зареждане с повече увереност, сили и жизненост, затова не се отчайвайте, когато тя свърши. Ето няколко съвета, които може да последвате, за да се адаптирате по-лесно към работната среда:

 

Не драматизирайте края на почивката си. Tова не е краят на приятните ви изживявания завинаги. По-дългите летни вечери позволяват да излизате с приятели на концерти, разходки или кино на открито след работа.

 

Превъртете настроението си от почивка на работен режим. Адаптацията ви ще бъде по-лесна, ако има на кого да разкажете приятните си спомени. Ще ви помогнат специално отделените 1-2 дни за отдих у дома в прехода между почивката към работата. Не се връщайте веднага към работния процес.

 

Върнете се плавно към работните ангажименти. Спазете спортния принцип за постепенно натоварване. Не си мислете, че всичко, което е изостанало, докато ви е нямало, може да го свършите през първия работен ден.

 

В първите дни се информирайте за нещата, които са се случили по време на вашето отсъствие. Направете график според приоритета на задачите, срещите и електронната кореспонденция. Организирайте работата си, заредени с положителна енергия и добри очаквания.

 

Запазете добрите спомени от ваканцията със снимка или колаж върху бюрото. Хубавите моменти, прекарани с приятелите и семейството ще задържат чувството ви за благополучие и щастие.

 

Добра идея е да планирате следващата си почивка. Дотогава чрез дейности за разтоварване - спортуване, хобита и разнообразни уикенди, може да регулирате умората си след работа и да поддържате бистър и свеж ум.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи