BGbasket.com изпрати сезона с повече от 6000 материала


BGbasket.com изпрати сезона с повече от 6000 материала
01-09-2014 13:00

Онзи ден бе изигран последният мач на български национален отбор за лятото на 2014 година, а с това сложихме и края на сезон 2013/2014 година както на клубно, така и на международно ниво. Именно затова е време и за равносметката на BGbasket.com.

 

През последните осем месеца отразихме всички първенства в България – от мъжкото и женското, през вторите дивизии, Младежка лига и всяко едно първенство за подрастващи в детайли. Публикувахме всички резултати от български първенства на всяка една възраст, както и всяка една официална статистика. Огромната част от мачовете бяха отразени с материали. Излъчихме огромен брой срещи в Sportmedia.tv, покрихме цели първенства.

 

Сайтът поддържаше индивидуална и отборна статистика на всеки един състезател и отбор в България, предлагаше всички програми и класирания на първенствата, богати фотогалерии от почти всички първенства и турнири. Отразихме представянето на българите в чужбина, подготовката и участието на националните отбори, разказахме ви интересни истории. Бяха публикувани всички наряди за мачовете от българските първенства във всяка една възраст, както и пълни профили на съдиите и комисарите на срещите.

 

Освен българския баскетбол, не пропуснахме европейския и световния, като на преден план бе участието на българските отбори в европейските клубни турнири – Еврокъп за мъже и жени, ЕВРОХОЛД Балканска лига, ЕвроЧалъндж. Отразихме най-силния европейски клубен турнир – Евролигата, Еврокъп и ЕвроЧалъндж, Евролигата за жени. НБА също получи полагащото й се място на нашата страница с видео от всички най-интересни мачове и статистика от плейофите, както и финалите на най-силните първенства на Стария континент.

 

Отразихме 3х3 турнири и аматьорски лиги, доближавайки баскетбола до любителите, публикувахме информация за студентски и ученически първенства, както и за фестивалите на най-малките – до 8 и 10 години.

 

Има няколко неща, с които екипът на BGbasket.com особено се гордее:

-  участието в съставянето на първия баскетболен алманах на българския баскетбол, за който събрахме близо 20000 резултата един по един от архивите на спортните вестници

- бяхме безпристрастни във всеки един момент и направихме всичко възможно да помогнем за развитието на баскетбола – основната и най-важна цел на работата ни

- повдигнахме теми, забравени от всички други. Разкрихме нередности, предотвратявайки бъдещето им съществуване

- уважихме ветераните, разказахме техните истории и уважихме юбилеите им. Дадохме път и на младите с много интервюта, интересни рубрики и истории

- и нещо, което е повече от важно – опитахме, а се надяваме и да сме успели, да накараме хората да четат книги. Направихме всичко възможно те да достигнат до тях, осъзнавайки важността не само на историите в тях, а и на позабравеното четене

 

Ето и малко цифри:

Равносметката за сезона е: 6335 публикувани материала на страницата на сайта в периода 19 октомври 2013 – 30 август 2014 – средно по малко над 20 на ден, включително събота и неделя и национални празници – ние публикуваме информация за читателите си всеки ден, без изключение! Около 6400 въведени резултата, плюс пълна статистика към тези мачове, за които е писана – на национално и международно ниво, за професионалисти, аматьори и подрастващи. Петцифрен брой снимки със страхотно качество от НБЛ за мъже и жени, европейски мачове и срещи за подрастващи, както и на националните ни отбори.

 

Екипът на BGbasket.com – Любомир Нешев, Иван Вълчанов и Христомир Раков изпращаме сезона с благодарности към всички, които ни съдействаха да свършим работата си през сезона! Знаем, че сме далеч от това да бъдем перфектни, но се стараем да поднесем на читателите си възможно най-качествената и пълна информация за всичко, случващо се в баскетболния свят в България и чужбина.

 

Най-вече благодарим на вас, нашите читатели, че сте с нас!


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи