Без отбор от Израел в ЕВРОХОЛД Балканска лига


Без отбор от Израел в ЕВРОХОЛД Балканска лига
01-09-2014 19:04

Галил Гилбоа няма да участва в турнира през следващия сезон


Без отбор от Израел ще премине следващият сезон в ЕВРОХОЛД Балканска лига. В последните три години Галил Гилбоа, а през сезон 2011/2012 и Апоел Тел Авив, бяха част от турнира, но сега отбор от тази страна няма да се пусне в надпреварата.


Основните причини, поради които няма да има израелски отбор през следващия сезон са две. Първата е нестабилната ситуацията в страната и фактът, че все още не е ясно кога всичко ще се разреши.


Втората причина е във факта, че в местната лига отборите имат право на петима американците в съставите си. За идващия сезон Галил Гилбоа е решил да залага повече на американците, а в този случай ЕВРОХОЛД Балканска лига не иска да поставя останалите отбори в по-трудна ситуация. Отделно сезонът в местната лига ще бъде доста дълъг и се очаква да влезе дори в третата седмица на юни. Поради това ще е изключително трудно на израелски отбор да участва в ЕВРОХОЛД Балканска лига, като само Макаби Тел Авив и Апоел Йерусалим ще участват в евротурнири.


Спортният директор на турнира - Шай Шрикс се срещна със собственика на Галил - Хаим Охайон, като двамата постигнаха съгласие относно неучастието на тима този сезон. И двете страни са доволни една от друга в досегашните сезони, а г-н Охайон е казал, че със сигурност Галил ще се завърнат в турнира.


Лигата все още изчаква отговор от три отбора дали те ще бъдат част от нея. След това до края на седмицата трябва да стане ясно дали отборите ще бъдат 10 или 12 и програмата ще бъде изпратена на участниците.


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи