Асен Великов: Бъдещето е пред младите играчи


Асен Великов: Бъдещето е пред младите играчи
(сн.БФБ)
02-09-2014 10:02

Асен Великов бе част от мъжкия национален отбор на България това лято, който не успя да се класиране за Европейското първенство през 2015 година и записа 5 поражения и 1 победа. Тя дойде в последния мач като гост на Израел в Кипър. Ето какво каза за представянето на отбора капитанът на Черно море Порт Варна Асен Великов:   

 

- Kак оценяваш представянето на Мъжкия национален отбор на квалификациите за Евробаскет 2015? Можехте ли да се класирате по-напред?

- Смятам представянето на отбора за незадоволително. Моето мнение е, че трябваше да бъдем втори в групата и сега да сме на мястото на Холандия – отборът, който се класира за Евробаскет. Мисля, че отборите на Холандия и Черна гора не бяха много по-добри от нас.

 

- Какво не ви достигна? Къде беше най-голямата ви слабост?

- Завършихме само с една победа, което е показател, че не са само едно и две нещата, които не ни достигнаха. Смятам, че най-голямата ни слабост се оказа борбата под коша, а това не е вина само на високите играчи . Борбата е на целия отбор, а ние почти всеки мач я губехме и най-вече под нашия кош, което се оказа решаващо.

 

- Как премина подготовката на отбора през лятото?

- Подготовката мина нормално, винаги може да се свърши повече работа, но за времето, което имахме и контролите, които изиграхме, мисля, че се подготвихме добре. Всеки от нас тренираше и даваше максимума от себе си в подготовката.

 

- Ти си един от малкото в отбора, който е играл по-дълго за националния отбор. Какво мислиш за подмладяването на състава тази година и как оценяваш представянето на по-младите играчи?

- Мисля, че подмладяването е нещо нормално. Видя се, че това е практика и в другите отбори и за това отсъстваха доста доказали се и класни играчи . Това е нещо напълно нормално и е част от спорта. Смятам също така, че по-младите момчета се представиха добре, бъдещето е пред тях и вярвам, че за напред ще показват все по-добри мачове и игра. Надявам се, че тези мачове са им били полезни и следващото лято, след още едно първенство, ще покажат напредъка си.

 

- Какво ти предстои от тук нататък и кога започваш подготовка с отбора на Черно море Порт Варна?

- От отбора ми дадоха една седмица почивка и в понеделник започвам подготовка с тях. Чувствам се добре физически и няма да имам проблеми с това, че пропуснах началото на подготовката им. Предстои ми ново първенство, в което се надявам да радваме почитателите на баскетбола в България и да се получат интересни и оспорвани мачове.

- Каква е твоята прогноза за Световното в Испания? Кой ще бъде новият световен шампион?

- Фаворит, а и безспорно най-добрият отбор, е този на САЩ. Като индивидуалности и показатели те трябва да станат първи, но в тези първенства винаги има изненади. Надявам се тепърва да има хубави мачове с много изненади и хубави моменти, но мисля, че САЩ ще е новият световен шампион!

__________________ 


Тагове: Асен Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи