Преди финала: 12 НБА звезди срещу 12 сръбски звезди


Преди финала: 12 НБА звезди срещу 12 сръбски звезди
Сърбите са готови за битка
14-09-2014 11:03

Нито един от сърбите не е в най-добрата лига в света, но това не им пречи да се надяват


12 играчи от НБА срещу отбор без нито един на пръв поглед означава разлика от епични пропорции. Този финал на Световното първенство трябваше да е епичен по различен начин, но Франция отстрани домакина Испания и така разби очакванията на целия свят.


Вместо това в спора за титлата ще се срещнат САЩ и Сърбия, които бяха отписвани от доста специалисти. Такива са думите и на крилото на американците Кенет Фарийд: "Те стигнаха до мача за титлата, когато другите си мислеха, че не могат. Ние пък стигнахме до финала, когато другите казваха, че ще се провалим. Когато започнахме всеки казваше, че ще губим и не сме толкова добри."


Сърбите бяха в ролята на аутсайдер от самото начало, но с играта си във втората фаза показаха нещо друго. Като част от Югославия, страната има пет световни титли, включително две поредни през 1998 и 2002 година. В същото време американците ще се опитат да спечелят общо петата си титла и за първи път да направят две поред.


Основната цел на американците ще е да спрат Милош Теодосич. Гардът е катализаторът на сърбите и именно той ще е основна заплаха за коша на САЩ. Американците имат доста добри гардове, но от титулярите - Ървинг, Къри и Хардън, няма типичен добър защитник. Такъв обаче е Клей Томпсън, който влиза като резерва и, който е готов за предизвикателството.


В последните три мача Теодосич започва силно, а Богдан Богданович завършва така за сърбите. Плавите подобриха значително нападението си във фазата на елиминациите, но сега срещат защита №1 и ще е интересно какво ще предложат двата отбора.


Огромно предимство за американците се очаква да са борбите в нападение. Тимът овладява 41% от топките в нападение, което е изключително много и за сърбите ще е тежка задача да ги спрат. Фарийд, Антъни Дейвис и ДиМаркъс Къзънс играят с много енергия и са трудно удържани досега.


Предимство за сърбите може да е фактът, че залата в Мадрид досега им понася добре. И в трите мача от елиминациите те се представят на ниво, докато американците ще играят за първи път в нея. Отделно западните ни съседи нямат какво да губят в мача, докато загуба за американците ще е провал.


Каквото и да става можем само да се надяваме, че ни чака невероятен двубой. Сърбите имат манталитет, за да се противопоставят на американците. Те имат и качествата, но дали ще са достатъчни ще разберем след 22.00 часа тази вечер.

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО 2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО 2014

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Световно първенство 2014, САЩ, Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи