Кайри Ървинг: Страхотно бе да спечеля златен медал с тези велики момчета


Кайри Ървинг: Страхотно бе да спечеля златен медал с тези велики момчета
(сн. fiba.com)
15-09-2014 10:56

Кайри Ървинг бе избран за Най-полезен играч на Световното първенство, а във финала той бе най-резултатен за успеха на САЩ над Сърбия. Ето и неговите думи след края:

 

"Беше невероятно изживяване – тези 50 дни заедно с отбора никога няма да ги забравя, преди почти не се познавахме. Тези момчета остават мои братя до края на живота ми. Страхотно бе да спечеля златен медал с тези велики момчета! За мен бе удоволствие да съм в отбора – да правя каквото искат от мен треньора и съотборниците ми, да ги окуражавам. Ежедневната работа с тима създава уникални отношения. Мисля, че всички споделяме тези мисли, страст и желание, чувстваш се част от нещо голямо! За мен просто бе важно да съм тук, редом до идоли като Кенет Фарийд, ДиМаркъс Къзънс, Антъни Дейвис, да се уча от тях и раздавам за тима. Тук има толкова златни късове! Да играя с най-добрите! Наслаждавах се на всеки ден! Връщам се в Кливланд със същия манталитет – да тренирам здраво и давам най-доброто от себе си в мачовете, поддържайки самочувствието си на този който съм и искам да бъда!"

 

 

Джеймс Хардън пък каза следното: "Играхме с напрежението да сме фаворити, резултата е голям, но не бе постигнат лесно. Чувството е много специално, остава спомен за цял живот. За мен е втори златен медал от световно първенство, знаех какво да очаквам, колко трудно се постига. Преди турнира имаше критики към отбора, независимо от индивидуалните ни кариери, от това кой е дошъл и кой не, сега видяха за какво става дума. Спечелихме златото за нас, хвърлихме много енергия и САЩ е на върха."

 

 


Тагове: Световно първенство 2014, САЩ, Кайри Ървинг, Джеймс Хардън
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи