Бюджетът на Балкан с 30% по-нисък


Бюджетът на Балкан с 30% по-нисък
(сн. botevgrad.com)
16-09-2014 10:53 | botevgrad.com

Издръжката на Балкан ще бъде редуцирана с  около 30% спрямо миналния сезон. Това стана ясно от заседанието на управителния съвет на клуба снощи. Конкретни цифри не бяха споменати, а според председателя на круба Георги Георгиев намалението ще се компенсира с ограничаването на някои разходи. Това е причина и отборът този сезон да не участва в ЕВРОХОЛД Балканска лига, а треньорът Александър Тодоров се е съгласил да получава 40% по-ниска заплата.


Управителният съвет взе решение да отдели детско-юношеската школа като отделна дейност в клуба, за която ще отговаря Петко Колев. За тази работа обаче той няма да получава заплата. До месец Колев трябва да представи в управителния съвет концепцията си за развитието на школата. В момента в нея участват между 150-200 деца. Ангажирани са трима треньори, които според тях са крайно недостатъчни. Управителният съвет прие предложението да бъде назначен четвърти треньор в школата.


По молба на изпълнителния директор на клуба Цветан Луканов функциите на  негов пълномощник  ще изпълнява Любомир Лилов вместо Петър Стефанов. Управителният съвет взе решение Лилов да има статут на координатор.


До 30 ноември т.г. ще бъде проведено общо събрание на Балкан, на което ще бъде направен отчет за финансовата 2013 година и анализ на отминалия сезон, решиха членовете на управителния съвет.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи