Тодор Стойков: Със сигурност има неща, които трябва да се променят


Тодор Стойков: Със сигурност има неща, които трябва да се променят
19-09-2014 12:56 | Gong.bg

Най-добрият български баскетболист в последните години Тодор Стойков сподели, че приема включването си в Управителния съвет на родната федерация с мисълта да работи за българския баскетболист. При обявяването на края на своята състезателна кариера Стойков обеща, че ще остане близо до баскетбола и сега получава възможност да участва в работата на централата.

 

„Получих предложение от г-н Глушков и размислих. На базата на натиска в последната година да съм близо до баскетбол, а аз съм казал, че ще съм близо до баскетбола и приех това негово предложение. Със сигурност ще имам лична позиция и единствената мисъл, с която се хващам е, ако мога с нещо да помогна за промяна в положителна посока. Най-малкото, ако нещо не се променя да давам гласност за ситуацията във федерацията. Досега съм бил от другата страна, а сега ще бъда от страната на федерацията. И критиките, които директно или индиректно съм имал към федерацията, сега ще ги поемам и аз. Така, че приех това решение с единствената мисъл за доброто на българския баскетбол“, коментира Тодор Стойков.


„Нямам такова право да говоря от името на играчите, защото няма такъв орган. Имаше идея в изминалите няколко години и аз бях за, но за съжаление нещата не се получиха и ще говоря единствено от мое име, и от моя опит. Със сигурност има неща, които трябва да се променят и дано стане, защото по-голяма част от този Управителен съвет е същият в продължение на много години. Дано да има неща, които могат да се променят, защото аз съм убеден, че трябва нещо да се промени, за да тръгне баскетболът нагоре. Дано да се случи. Съгласен съм разбира се, че трябва да се даде шанс на по-млади треньори, които желание разбира се да работят, с виждания за баскетбола. Малко или много, както един професионален спортист прекратява своята кариера, така и някои треньори може би ще трябва да бъдат сменени в определен момент“, сподели още Стойков, на въпрос за приключилото наскоро Световно първенство и впечатленията си от него, отговори:

 

„Когато един отбор играе с желание и играе отборно, и с дух на победител, макар и да не е фаворит, стига до медал. Така, че не трябва да се отписва нито едно първенство, нито един двубой, защото не всеки път фаворитът побеждава.“

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Тодор Стойков, УС, БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи