Силно начало за Балкан пред родна публика


Силно начало за Балкан пред родна публика
20-09-2014 21:45

Балкан Ботевград спечели убедително първата си контролна среща пред родна публика.

 

"Зелените" надиграха румънския Крайова с 20 точки разлика в първия си домакински мач при резултат 83-63. Това е втората победа на Балкан над румънския тим, след като един път вече спечелиха на чужд терен. Дебюта си в “Арена Ботевград” направиха новите попълнения – Педжа Стаменкович, Милан Милованович, Вукота Павич, Станислав Ваклинов и Николай Маринов. Това бе и официалното предстаяне на отбора от Ботевград преди предстощия сезон. В мача не се включи Димитър Маринчешки, който тренира с отбора едва от вчера. Следващият мач на “зелените” е в понеделник от 16 часа срещу отбора на Ямбол.

 

Първата част на мача започна равностойно за двата отбора, но две минути преди края Балкан успя да се измъкне напред, за да поведе с 8 точки разлика след 10 минути игра. През втората четвърт домакините продължиха да водят като направиха разликата двуцифрена. Малко след това, близо 5 минути “зелените” не успяха да реализират нито един кош от игра и разликата бе стопена само на 3 точки при 31-28. Последва таймаут, след който домакините от Ботевград отново дръпнаха в резултата, за да излязат в почивка с 13 точки преднина.

 

Третата част разликата беше удвоена и след две последователни тройки на Тенчо Тенчев тя стана 25 точки. В последните 10 минути гостите от Крайова успяха да отбележат повече точки, но разликата бе твърде голяма, за да се случи нещо по-различно.

 

Домакините бяха доста по-добри в борбата под коша като овладяха 13 борби повече -  39 срещу 26 на съперника. Балкан си подадоха двойно повече асистенции 22 срещу само 12 за Румъния като показаха и по-добър процент от стрелбата за три точки 12 вкарани от 30 опита срещу 4/23 за Крайова.

 

Най-резултатен за победата на Балкан беше капитанът Павел Маринов, който отбеляза 21 точки и 5 асистенции, 18 добави Мартин Маринов. В дебюта си пред родна публика братята Маринови отбелязаха общо 8 тройки за сметката на Балкан.

 

За гостите от Крайова с най-много 15 точки завърши Зоран Кръстанович, 13 записа Урош Великович.

 

Утре отборът от Румъния ще изиграе още една контролна среща в 19 часа срещу Ямбол в "Арена Ботевград".


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - КРАЙОВА

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Балкан - Ботевград
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи