Легенда ще учи гръцки талант да е плеймейкър (видео)


Легенда ще учи гръцки талант да е плеймейкър (видео)
21-09-2014 13:59

Гари Пейтън ще работи с машината Янис Андетокумбо


Единственият светъл лъч в сезон 2013/2014 за Милуоки Бъкс бе Янис Андетокумбо. Гръцкият национал впечатли всички с невероятния си атлетизъм и даде надежди у изстрадалите фенове на "Елените".


От новия сезон той ще има нов старши треньор в лицето на Джейсън Кид, който пък има интересна идея. Легендарният град е помолил друга знаменитост от близкото минало - Гари Пейтън, да работи с гърка по време на тренировъчния лагер.


"Джейсън ме помоли да се видя лично с Янис. Той го пусна като плеймейкър на лятната лига и той се справи много добре. Ще отида там преди сезон и ще работя малко с него за плеймейкърските му умения. За човек, който е висок към 205 см, той има страхотни умения да играе баскетбол на върха. Той е талантлив, той е млад и мисля, че ще е много успешен на позиция 1. Той трябва да работи да много неща, но с треньор като Джейсън, който е плеймейкър, той има нужда от малко ръководене" коментира един от най-добрите плеймейкъри в историята на НБА Пейтън.


Не е ясно дали Бъкс ще искат да използват Андетокумбо като плеймейкър или като крило с умения на гард. Явно идеята на Кид е той да стане нещо като Скоти Пипън, който имаше подобна роля по време на ерата Майкъл Джордан в Чикаго Булс.

 


Тагове: Янис Андетокумбо, Милуоки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи