Защо трябва да приемаме въглехидрати?


Защо трябва да приемаме въглехидрати?
21-09-2014 22:15 | sportuvai.bg

Въглехидратите са познати, като враговете на диетата. Според много хора, въглехидратите ви карат да напълнявате и не трябва да ги използвате, когато сте на диета. Все пак въглехидратите имат много полезни свойства. 

 

Помагат на мозъка ви да работи по-добре. Това е голяма полза, която носят въглехидратите. Когато не приемате достатъчно въглехидрати, мозъкът ви не работи правилно. Това се изразява в често забравяне, проблеми с концентрацията и понякога главоболие. 

 

Карат ви да сте по-щастливи. Повечето храни, които са богати на въглехидрати съдържат триптофан. Той кара мозъкът ви да произвежда серотонин, познат още като хормонът на щастието. 

 

Дават ви енергия. Не е тайна, че въглехидратите са равни на енергия. За трениращи и активни хора е от изключителна важност да приемат въглехидрати. 

 

Съдържат витамини. Храните, които са богати на въглехидрати са богати и на витамини. Витамин А, Б, Ц, Д, Е и К също ще влезят в организма ви, заедно с въглехидратите. 

 

Помагат на сърцето. Според изследване на кардиологическия институт към университета в Мериленд, въглехидратите намаляват значително вероятността от сърдечен удар. Също така те намаляват холесетрола.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Здраве
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи