Балкан с убедителен успех и над Черноморец


Балкан с убедителен успех и над Черноморец
27-09-2014 19:09

Балкан спечели и втория си мач от Международния турнир за Купата на Бургас. След като вчера ботевградчани победиха Сигал Прищина, днес тимът се наложи убедително и над домакините от Бургас при резултат 86-60. В тимът не се включи новият център Милан Милованович, който вчера се контузи,а по-късно се оказа, че е със счупена костица в крака.

 

Утре в 17:00 часа ботевградчани излизат в битка за първото място с македонския Кожув Гевгелия, а в 15:00 часа е мачът за трето място, където един срещу друг ще се срещнат домакините от Бургас и Сигал Прищина.

 

Домакините от Черноморец започнаха ударно мача със серия от 10-0, но след успешна тройка на Иван Лилов и серия от 7-0 гостите от Ботевград се събудиха, за да завършат първата част с аванс от 4 точки. Така те продължиха да увеличават аванса си и след много силна втора част направиха разликата на полувремето цели 21 точки. За една част ботевградчани вкараха цели 30 точки срещу 13 на съперника. През второто полувреме “зелените” продължиха водачеството си, а през последните 10 минути увеличиха преднината си, за да се поздравят с втори успех.

 

Бургазлии извършиха 23 грешки срещу  15 за Балкан и реализираха само 5 успешни стрелби от линията за три точки 5/17(29%) срещу 11 на противниците от Ботевград.

 

За победителите с дабъл-дабъл от 18 точки и 12 борби завърши новото попълнение Вукота Павич, 16 реализира Иван Лилов, а 15 добави Мартин Маринов.

 

За Черноморец най-много 16 точки реализира Димитър Рошманов, а 13 точки и 11 борби добави Илия Милутинович. С 11 точки и 9 борби завърши Любен Пасков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ЗА КУПА БУРГАС

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Балкан, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи