BGbasket.com представя: Нефтохимик 2010


BGbasket.com представя: Нефтохимик 2010
22-10-2014 18:01

Тази седмица започва новият сезон в НБЛ-жени, а BGbasket.com продължава представянето на участниците в него. Всички шест отбора имат промени в съставите си и участваха в контроли и приятелски турнири по време на подготовките си. Ето най-значимото около Нефтохимик 2010:

 

Най-голямата промяна в тима от Бургас е новият старши-треньор. Дългогодишният наставник на тима Петко Маринов ще бъде в ръководството, а начело на бургазлийки застава Дечо Коешинов. До миналия сезон Коешинов беше старши-треньор на мъжкия отбор на Бургас Черноморец.

 

Миналия сезон Нефтохимик 2010 не спечели медали, но в оглед селекцията за новия, със сигурност ще бъде сериозен претендент за челните позиции в новото първенство. Тимът се подсили за новия сезон и направи добра подготовка и ще бъде един от сериозните отбори в НБЛ-жени.

 

Нефтохимик започна контролите с победа над Хасково 2012. Бургазлийки участваха и в традиционния турнир „Русчукъ” в Русе, като там записаха победа над Войводина и загубиха от Монтана 2003 и домакина Дунав 8806. В още една контрола срещу Хасково 2012 Нефтохимик отстъпи на съперника.

 

Новите в отбора са: Марта Юйка, Ивелина Вранчева, Зорница Найденова, Драгана Гобелич, Лидия Върбанова, Дияна Стоянова, Нанка Биберова (от школата).

 

В тима остават: Таня Енева, Росица Йовчева, Борислава Христова, Габриела Костова, Мария Желязкова, Силвия Колева.

 

Нефтохимик 2010 напуснаха: Мария Цанкова, Глория Браун, Анета Митева, Лорън Бел, Секуина Томас, Ива Георгиева.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Нефтохимик 2010, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи