Стефан Михайлов: Най-важно е да оцелеем


Стефан Михайлов: Най-важно е да оцелеем
(сн. lap.bg)
24-10-2014 16:57

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ-жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза наставникът на Левски Стефан Михайлов:


"Започнахме най-късно подготовка от всички и я водим с 10 състезателки. Когато се води подготовка само с 10 баскетболистки тя е трудна, но въпреки всичко момичетата се стараят много и тренират сериозно. Нямахме кой знае колко голям брой контроли, но в тези, които изиграхме с Дунав, Рилски спортист и юношите на Левски, се видяха добри неща.


Най-важната цел на отбора е да оцелее и да участва достойно в шампионата. Има много млади баскетболистки, на които ще бъде даден шанс и смятам, че те ще успеят да го оползотворят. Единстеният отбор без чужденка е нашият.


Не очаквам толкова интересно и равностойно първенство, както беше през миналите три години. Мога да разделя отборите на три нива - на най-добро са Дунав и Монтана, следват Нефтохимик и Хасково и накрая сме Левски и Рилски спортист. Това е, което имам аз като наблюдения върху другите и е ден преди началото на сезона. В заключителната фаза на първенството обаче, която е през месеците март и април не се знае какво може да бъде."


Тагове: НБЛ - жени, Левски (жени), Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи