Балкан спря устрема на Берое


Балкан спря устрема на Берое
25-10-2014 19:58

Балкан с успех в Стара Загора

 

Балкан спря устрема на Берое като записа убедителен успех днес в Стара Загора. Тимът от Ботевград се наложи над Берое със 79-68, след като водеше убедителено през целия мач, а на моменти разликата беше почти 30 точки. В края домакините успяха да стопят разликата на 11 точки, но това не се оказа достатъчно. Това е втори успех за Балкан, след като в миналия кръг тимът загуби от вицешампионите Лукойл Академик. В следващия кръг Балкан посреща Левски в Ботевград, а Берое гостува на Рилски спортист в Самоков.

 

Мачът тръгна оспорвано за двата тима, но след акция на Лилов от тройката, Балкан излезе напред със 7 точки при 15-8 . До края на първата част ботевградчани задържаха аванса си и след 10 минути бяха  напред с 13 точки. През втория период гостите от Ботевград увеличиха преднината си и на полувремето водеха със 17. Капитанът Павел Маринов и Лилов отново бяха неспасяеми и през третия период, а разликата стана почти 30 точки. В края на часта беройци направиха много добра серия от 12-5 и успяха малко да намалят изоставането си. Страхотно се включи Тихомир Желев за домакините в края на четвъртата част, като отбеляза 6 поредни коша, за да намали пасива на своя тим само на 11 точки, но времето на домакините не им стигна, за да направят нещо повече.

 

Ботевградчани овладяха общо 41 борби срещу 33 за домакините от Стара Загора и завършиха с 11 асистенции повече от съперника.

 

Иван Лилов бе най-резултатен за Балкан с 19 точки, а 10 записа Ненад Шулович. Също силно се включи и Вукота Павич, който овладя 14 борби и вкара 9 точки.

 

За Берое отново най-резултатен беше Диуейн Джаксън, който завърши с дабъл-дабъл от 29 точки и 13 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - БАЛКАН БОТЕВГРАД

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ, Балкан , Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи