Тони Бърнас – MVP във втори пореден кръг на НБЛ


Тони Бърнас – MVP във втори пореден кръг на НБЛ
(сн. lap.bg)
29-10-2014 13:11

Тони Бърнас от Ямбол е най-полезният баскетболист в третия кръг от НБЛ. Въпреки загубата на отбора си от Левски, той изигра силен мач и завърши с 21 точки, 11 борби, 6 отнети топки и 4 асистенции. Той вкара 2/4 опита за три точки и 6/8 за две. Тези показатели му донесоха коефициент от 34 точки в класацията на BGbasket.com. Бърнас е най-полезен за втори пореден кръг.

 

Диуейн Джаксън от Берое е втори със своята полезност от 31. В мача на отбора си той записа дабъл дабъл от 29 точки и 13 борби.

 

Трети в класацията е Тейлър Лейзър от Ямбол, който вкара 22 точки, подаде 6 асистенции и овладя 4 борби. Тези показатели му донесоха коефициент 26.

 

Върнън Тейлър от Рилски спортист заема четвъртото място, след като вкара 28 точки и добави по 4 борби и асистенции в мача на отбора си за полезност 25.

 

Последният баскетболист в Топ 5 на кръга е Златин Георгиев от Рилски спортист, който записа коефициент 24. Георгиев записа 14 точки, 7 борби и 4 асистенции срещу Лукойл Академик.

 

Най-добър шести играч на кръга е Павел Иванов от Левски. За 19 минути игра той вкара 17 точки и овладя 4 борби, а полезността му е 19.

 

Попадналият сред най-полезните Диуейн Джаксън е най-добър реализатор на кръга с 29 точки следван от друг баскетболист от Топ 5 – Върнън Тейлър с 28.

 

Вукота Павич от Балкан е лидер по борби с 14, следван от Диуейн Джаксън, който хвана 13.

 

Най-много асистенции – по 9 подадоха Деян Карамфилов от Левски и Морис Къри от Лукойл Академик. 8 пък има Педжа Стаменкович от Балкан.

 

Лидер по отнети топки е най-полезният Тони Бърнас с 6. По 3 записаха Станислав Цонков от Черно море Порт Варна, Тихомир Желев от Берое и Иван Лилов от Балкан.

 

Джейсън Чийзман от Берое и Тенчо Банев от Лукойл Академик забиха най-много „чадъри” по 3.


ТОП 10 НА 3-тия КРЪГ В НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: MVP в НБЛ - мъже, Тони Бърнас
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи