Дисниленд Париж посреща жребия за Евробаскет


Дисниленд Париж посреща жребия за Евробаскет
(сн. fibaeurope.com)
29-10-2014 18:10

Жребият за Евробаскет 2015 ще бъде изтеглен на 8-ми декември в Дисниленд Париж. Една от най-известните развлекателни дестинации в Европа ще създаде уникална атмосфера на церемонията.

 

Важни спортни личности от цял свят ще се съберат за жребия и ще участват в разпределението по групи на 24-те отбора, които ще спорят за европейската титла на първенството догодина. Участниците ще бъдат разпределени в четири урни от по шест тима.

 

Евробаскет 2015 ще се проведе между 5-и и 20-и септември догодина и ще бъде квалификация за Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016-а. Финалистите на европейското първенство ще се класират директно за Игрите, а следващите четири тима в класирането ще участват в квалификационния турнир за Олимпиадата.

 

За първи път в 80-годишната история на първенството Евробаскет ще се проведе в четири държави. Груповата фаза ще бъде в Берлин (Германия), Монпелие (Франция), Рига (Латвия) и Загреб (Хърватия). Финалите ще бъдат в Лил (Франция).

 

Преди мъжкия жребий, ще бъде теглен този за Евробаскет за жени. Той ще се състои на 29-и ноември в Будапеща. 20-те участващи отбора ще бъдат разпределени в четири групи от по пет. Първенството ще се проведе в Унгария и Румъния между 11-28 юни.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Евробаскет 2015
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи