Александър Сотиров: Балкан ще бие Левски


Александър Сотиров: Балкан ще бие Левски
(сн. lap.bg)
31-10-2014 09:43

BGbasket.com потърси колегата от Sportal.bg - Александър Сотиров, за прогнозите му за предстоящия кръг от НБЛ. Кръгът започва днес, а ето какво прогнозира той за четирите двубоя:


Спартак (Плевен) – Лукойл Академик

През последните години Спартак (Плевен) далеч не е онзи опасен отбор, който превръщаше гостуването на всеки съперник в зала „Балканстрой” в ад. Плевенчани са с нов треньор в лицето на Илия Станков, а най-положителното нещо в цялостната ситуация за тима е това, че е съставен изцяло от български баскетболисти, голяма част от които са доста млади. От другата страна е Лукойл Академик, като вицешампионите също са в доста различна формация от това, което сме свикнали да гледаме през годините. „Студентите” отново имат определен брой чужденци, но дават шанс и на талантливите българи, което до момента се отплаща. Не смятам, че Спартак ще затрудни гостуващия тим и очаквам успех на Лукойл с разлика, по-голяма от 15 точки.


Ямбол – Черноморец

Ямбол не е записвал толкова слабо начало на сезона от пет години насам, като серията на играчите на Юли Радионов до момента е от три загуби. За последно ямболии са записвали подобен слаб старт през сезон 2009/2010, когато стартираха с две поредни поражения. Късата пейка определено е ключова за представянето на отбора до момента, но срещата с Черноморец е отличен момент за първа победа на домакините, която да зарадва верните фенове в зала „Диана”. Не подценявам бургазлии, които също стартираха лошо с две поредни загуби, но ако съпоставим двата тима, то Ямбол определено влиза в двубоя като фаворит. Очакванията ми тук са за домакински успех, най-вероятно с двуцифрена разлика.


Рилски спортист – Берое

Берое е приятната изненада на старта на първенството, а работата на Любо Минчев в Стара Загора определено дава резултати. Рилски спортист също показа нелоши неща в мачовете си в НБЛ и Балканската лига до момента, като срещата между тези два тима заслужено може да получи етикета „дерби”. Със сигурност двата отбора ще зарадват феновете с динамична и бърза игра и ще направят оспорван мач, но е по-вероятно победата да бъде за домакините от Рилецо, които ще искат да се реваншират за поражението като гост на Лукойл Академик в Правец преди по-малко от седмица.


Балкан – Левски

Последният мач от програмата на кръга е и най-чакан от баскетболната общественост. По оста Ботевград – София прехвърчаха искри през целия минал сезон, а сега ще има и допълнителен заряд, с оглед на неясния статут на Станимир Маринов, който доскоро бе сред любимците на местната публика. „Арена Ботевград” е била пълна до краен предел на един-единствен баскетболен мач и това бе сблъсък между Балкан и Левски в полуфиналните плейофи тази пролет. Шампионите са далеч от най-добрите си дни и са измъчвани от сериозни проблеми извън терена, а освен това играят по два мача на седмица заради участието си в Адриатическата лига. Умората може и да остане на заден план с оглед голямата тръпка от подобно дерби, но Александър Тодоров е събрал боеспособен състав, който ще търси реванш пред родна публика за краха срещу Лукойл Академик. Победа за Балкан.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Александър Сотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи