Звезда на Сан Антонио става свободен агент другото лято


Звезда на Сан Антонио става свободен агент другото лято
(AP photo)
01-11-2014 13:00

Шпорите решиха да пестят пари и да не предлагат на Кауай Ленард


Сан Антонио Спърс и звездата на тима Кауай Ленард прекратиха преговорите за нов договор и той ще бъде свободен агент следващото лято. Това обаче не значи, че той със сигурност ще напусне шампионите, тъй като ще е с ограничени права и Спърс ще могат да му предложат същата оферта, която и всеки друг отбор и така ще могат да си го запазят дори и той да не иска


Причината Ленард да не подпише сега е, че той иска максимален договор. Спърс от своя страна пък запазват пари по този начин и следващото лято ще се опитат да подпишат с някой свободен агент и след това вече да запазят Ленард.


Крилото бе избран за Най-полезен играч на финалите, в които тимът му спечели титлата. Той бе избран в драфта през 2011 година, а снощи бе крайният срок за предварителни договорки с драфтираните тази година.


Ленард е само на 23 години и едва ли Спърс ще искат да го изпуснат. Той е считан за една от най-добрите млади звезди на лигата, а легендарният треньор на отбора Грег Попович вече каза, че той ще е новото лице на клуба. Със сигурност към Ленард ще има доста апетити догодина и остава да видим как ще се развият нещата.


Тагове: Сан Антонио, Кауай Ленард
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи