Блогът на Ива Георгиева: Постигнах мечтата, за която се борих цял живот


Блогът на Ива Георгиева: Постигнах мечтата, за която се борих цял живот
21-11-2014 16:02

Талантливата национална състезателка Ива Георгиева избра да продължи баскетболната си кариера в САЩ и от тази есен вече е част от Университет на Юта - SUU (Southern Utah University). Ива е на 18 години и през миналия сезон бе част от женския тим на Нефтохимик 2010. Това лято състезателката участва на две Европейски първенства за подрастващи – до 18 и 20 години, в които бе основна фигура. Ние решихме да дадем думата на всички млади състезатели като нея, които с труд и усилия успяват да постигнат мечтите си. Надяваме се да ви бъде интересно. Ето какво разказва тя за предизвикателството си да замине в САЩ в първата си публикация в блога на BGbasket.com:

 

От дълго време много хора ме питат как така реши да заминеш в Америка, какво не ти харесва в България и реших, че е крайно време да разкажа за моето решение и пътя ми до САЩ в моя първи блог.

 

Всичко започна през 2010 година, когато се свързах с един от големите мениджъри на САЩ, който е бил и скаут в WNBA. Започнахме разговори по скайп и не след дълго, той дойде в Румъния. По-късно започнаха да валят оферти, но нямаше какво да направя, докато не завърша средното си образование.

 

Преди няколко месеца знаех, че Америка ще бъде моето бъдеще и че тук е единственият шанс да израснеш като играч и да получиш много добро образование, защото всички знаем, че след някоя друга година, кариерата ми ще приключи – дали на 30 или 40 години, това просто е въпрос на време. Знаех, че решението ми да дойда тук ще бъде много тежко, но имах и преднина, защото имах шанс да уча 5 години в елитната Първа частна английска гимназия и нямах нужда от уроци, тъй като там ни подготвяха много добре.

 

От друга страна ми беше много трудно да направя това решението, защото е много далеч от България, от семейството и приятелите ми, но винаги в живота идва момент, в който трябва да избереш собствения си път и аз знаех, че Америка е най-добрият избор за мен.

 

Постепенно започнах да получавам много оферти от доста сериозни колежи от Калифорния, Сан Франциско, Небраска, Лас Вегас, Лос Анджелис и това направи моето решение още по-трудно. Доста се чудех дали да подпиша с Junior College ils Univeristy, защото разликата и нивото на игра е много различно, но аз направих моето решение и избрах да  продължа в Колежа на Ийстърн Оклахома (Eastern Oklahoma State College). Подписах с тях в края на месец май тази година и на 8 август вече пътувах за там. Бях много развълнувана за идването ми в Щатите – вече виждах пълни зали като в НБА, училището, съблекалните, всичко беше прекрасно. Точно тогава, на 8 август, вече бях в Уилбъртън, Оклахома и осъзнах, че това не е нивото за мен и трябва да взема сериозно решение. В този момент моят мениджър се свърза с мен и заедно решихме да продължа в друг университет – този на Юта.

 

Дойдох тук в началото на септември и осъзнах, че всичко, за което съм се борила и всяка тренировка, която съм имала, осъществиха моята мечта. Осъзнах и че няма нищо невъзможно. В момента, в който пристигнах, треньорите ми Дионисио Гомез, който е един от талантливите баскетболисти, играли в Япония и помощник-треньорът ми – Джейси Стоун, много ми помогнаха. Джейси стои зад мен 24/7 и това ми даде възможност да уча и да играя баскетбол на много високо ниво.

 

Всичко в началото беше много трудно – ставането в 5:30 всеки ден, 6:00 часа тренировка, после часове и отново връщане в залата от 12:00 – 15:00. Беше много странно и доста трудно за мен. Нивото, на което те тренират, ми отне около 2 седмици да свикна, но ето ме вече във форма и постигнала мечтата, за която се борих цял живот. Имам уникални хора, които са в България и които стояха зад мен през цялото време и продължават да стоят. Искам да благодаря изцяло на Иван Ангелов, на моето семейство и, разбира се, на най-добрата ми приятелка, защото тези хора никога не се отказаха от мен и винаги ме подкрепяха.

 

Ще завърша първата си публикация в блога с това, че когато имаш мечта, трябва да я преследваш. Няма да е лесно, но, ако всеки ден даваш 110% на тренировка или в ученето, не след дълго резултатите сами ще дойдат.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Ива Георгиева,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи