Чавдар Троян с инфарктна победа в Шумен


Чавдар Троян с инфарктна победа в Шумен
23-11-2014 19:43

Академик Варна и Шумен остават без победи в А група

 

Чавдар Троян записа трети успех в първенството на А група след като победи драматично като гост Шумен в двубой от шести кръг. Тимът на Лъчезар Диков се наложи с 82-79, след като в началото на четвъртата част изоставаше с 10 точки, но успя да намали пасива си и да запише победа. Това е трети успех за троянци, които имат и толкова загуби, а Шумен остават на дъното в класирането до момента без нито една победа. В следващия кръг Чавдар Троян посреща Видабаскет, а Шумен гостува на Академик Благоевград.

 

В началото на мача домакините от Шумен започнаха по-силно и след 10 минути игра водеха с 6 точки. Чавдар Троян започнаха доста по-убедително втората част със силна серия от 11-0 и успяха обърнат в резултата и да излязат с 5 точки напред при 27-22. До края на първото полувреме те задържаха аванса си, а домакините стопиха разликата на 2 точки на почивката при 37-35. Шуменци отново обърнаха в третата част и успяха да поведат, но разликата се запази малка. В началото на последната част домакините увеличиха водачеството си на 10 точки, но 2 минути и половина преди края на мача те не успяха да отбележат нито един кош, а троянци се възползваха и направиха серия от 7-0, за да обърнат в резултата. След това и двата отбора си размениха по няколко коша,  но Чавдар запази аванса си и удържа победата.

 

Ценко Наков беше най-резултатен за победата на Чавдар като реализира 20 точки. Двама играчи направиха дабъл-дабъл - Радослав Кочев с 16 точки и 11 борби и Христо Господинов с 13 точки и също толкова борби, 11 точки и 5 асистенции записа Петър Христов.

 

Янко Янков също премина границата от 10 точки по 2 показатели , завършвайки мача с 26 точки и 11 борби, 17 отбеляза Георги Денчев, а 13 добави Калоян Георгиев.

 

 

В друг мач от шести кръг на А група Рилски спортист - 2 се наложи без проблем над Академик Варна.


Тимът от Самоков се наложи убедително с 86-66 над Академик Варна, след като водеше със сериозна преднина през целия мач. Това е трета победа за самоковци, които имат и 4 загуби, но и мач повече от другите, а тимът на варненци остават без нито една победа. В следващия кръг Рилски спортист – 2 посреща Дунав Русе, а  Академик Варна гостува на Академик София.

 

През първата част двата отбора си размениха водачеството на няколко пъти, но след края й, гостите от Самоков излязоха напред с 5 точки. Те продължиха аванса си и през втория период като на почивката разликата стана 14 точки при 50-34. Рилски спортист -2  продължиха да доминират и през второто полувреме, а домакините от Варна стопиха само веднъж разликата на 7 точки, но до края тя отново стана 20 и гостите от Самоков се поздравиха със заслужен успех.

 

Дарин Иванов бе най-резултатен за победата на Рилецо като дори бе близо до трипъл- дабъл, завършвайки с 35 точки, 9 асистенции и 7 борби. Александър Милов отново бе неудържим, записвайки дежурния си дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, а 12 записа Денис Иванов.

 

За варненци дабъл-дабъл записа Крум Ведев със 17 точки и 12 борби, 13 отбеляза Желеслав Ненков, а по 12 реализираха Венцислав Господинов и Цветомир Куртев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ЧАВДАР ТРОЯН 

 

ПЪЛНА СТАТИСИТКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ВАРНА - РИЛСКИ СПОРТИСТ - 2

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: А група - мъже, Чавдар Троян, Шумен, Академик Варна, Рилски спортист - 2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи