Асен Великов – MVP на седмия кръг в НБЛ


Асен Великов – MVP на седмия кръг в НБЛ
(сн. lap.bg)
27-11-2014 15:08

Асен Великов от Черно море Порт Варна е най-полезният баскетболист на седмия кръг от НБЛ в класацията на BGbasket.com. Капитанът на „моряците” вкара 27 точки и добави 7 борби е 5 асистенции в мача на отбора си, а коефициентът му на полезност е 30.

 

Чарлс Томас от Лукойл Академик е втори, след като отбеляза 23 точки в дербито срещу Левски, а също така хвана 8 борби и подаде 5 асистенции. Тези показатели му донесоха и полезност 29.

 

Третото място заема Мартин Маринов от Балкан. Той наниза 24 точки (5/9 от тройката и 4/4 за две точки), а коефициентът му е 26.

 

Съотборникът на Мартин Маринов Павел Маринов е на следващата позиция, след като отбеляза 21 точки и грабна 7 борби за полезност 23.

 

Петата позиция поделят трима баскетболисти с еднакъв коефициент от 22. Това са Иван Лилов от Балкан с 25 точки и 4 отнети топки, Илия Милутинович от Черноморец с 18 точки, 8 борби и 3 „чадъра” и Педжа Стаменкович от Балкан с 11 точки, 9 асистенции и 7 борби.

 

Най-добър шести играч е Мартин Маринов, а след него в тази класация е Тери Смит от Лукойл Академик. Той реализира 21 точки, хвана 4 борби и подаде 3 асистенции за полезност от 20.

 

Най-полезният Великов е и най-добър реализатор с 27 точки, следван от Карон Джонсън от Ямбол и Иван Лилов с по 25.

 

Тони Гуджино от Рилски спортист единствен овладя двуцифрен брой борби – 10, а по 8 имат Тони Бърнас и Стоян Петков от Ямбол, Симеон Ценов от Рилски спортист, Ненад Шулович от Балкан, Чарлс Томас и Илия Милутинович.

 

Лидери по асистенции с по 9 са Морис Къри от Лукойл Академик и Педжа Стаменкович. Божидар Аврамов от Черно море Порт Варна пък е с 6.

 

Най-много топки отне Иван Лилов – 4, а втори по този показател с 3 е Алекс Симеонов от Левски.

 

По 3 блока удариха Лени Даниъл от Черно море Порт Варна и Илия Милутинович, за да оглавят тази класация.


ТОП 10 НА 7-ия КРЪГ ОТ НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: MVP в НБЛ - мъже, Асен Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи