Йовица Арсич: Имаме по-голям потенциал от това, което показахме


Йовица Арсич: Имаме по-голям потенциал от това, което показахме
(сн. lap.bg)
16-12-2014 22:42

Днес Лукойл Академик изигра последния си мач за сезона от турнира ФИБА ЕвроЧалъндж. „Студентите” победиха убедително Ровинари, но вече беше ясно, че те няма как да продължат напред в турнира. Ето какво каза старши-треньорът на тима Йовица Арсич след срещата:

 

„Знаехме какъв ни е проблемът и казах, че ако постигнем равенство в борбите, няма да имаме проблем срещу този отбор. Имахме много фаулове и това пречеше на защитата да е на много високо ниво през цялото време, но имахме много добра стрелба. Тери Смит изигра много силно първо полувреме, което беше важно. След като натрупахме преднина, се играеше много по-лесно. Мачът беше по-лесен от очакваното.

 

Със сигурност съжалявам, че няма да играем във втората фаза. За Лукойл и неговата история това не е голяма загуба, защото отборът е играл и в по-силни шампионати, но имаме по-голям потенциал от това, което показахме от началото. Имаме три мача, които загубихме в последните минути. Има време за анализ, за да видим дали ще има промени в състава. Най-важно е да играем силно срещу Балкан в събота, защото ако успеем да победим, фактически ще осигурим първо място до плейофите, имайки предвид как се развиват нещата, и това ще ни даде домакинско предимство.”

 

„Чувствам се ужасно. Не продължихме напред, не показахме своята игра в този турнир. Това за мен е много голямо разочарование. Ние сме добър отбор и можехме да се класираме за втората фаза”, добави Тери Смит.


Тагове: Йовица Арсич, Тери Смит, Лукойл Академик, ЕвроЧалъндж
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи