Сакраменто почете Педжа Стоякович със специална церемония (видео)


Сакраменто почете Педжа Стоякович със специална церемония (видео)
17-12-2014 14:02

Номерът на сърбина бе изваден от употреба


Снощи Сакраменто Кингс загуби от Оклахома Сити Тъндър у дома, но феновете на тима, а и не само, ще запомнят тази вечер с друго. На почивката на двубоя ръководството на Кралете почете кариерата на един от най-добрите стрелци в историята на лигата. Става въпрос разбира се за Предраг Стоякович, чийто номер 16 бе изваден от употреба в отбора на Сакраменто.


Педжа изкара повече от 7 сезона при Кралете и бе неизменна част от най-силния състав в историята на клуба. Той става едва четвъртият бивш играч на Сакраменто, чийто номер е изваден от употреба. Другите са Мич Ричмънд, Крис Уебър и сънародникът на Педжа - Владе Дивац.


Самият Дивац присъства на церемонията и взе микрофона, за да представи своят добър приятел и бивш съотборник. За съжаление на местните фенове този състав не донесе титла, тъй като имаше невероятна конкуренция, но пък залата бе винаги пълна и една от най-трудните за игра в НБА.


На церемонията освен Дивац присъстваха и Дъг Кристи, Боби Джаксън, Брад Милър и Скот Полард, които също са играли с Педжа в Кингс.

 

 


Тагове: Сакраменто
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи