Кадетите започнаха с победа Балканиадата в Румъния


Кадетите започнаха с победа Балканиадата в Румъния
17-12-2014 20:52

Ивайло Тонев бе избран за MVP на мача

 

Кадетите ни спечелиха първата си среща на Балкaниадата в Румъния. Момчетата на Мануел Марков се наложиха със 76-66 над първия отбор на Румъния, след като водеха през целия двубои. На почивката националите ни водеха с 21 точки, но през второто полувреме домакините затрудниха играчите на България и стопиха пасива си, но до обрат така и не се стигна, тъй като момчетата показаха огромно желание, за да спечелят срещата. За съжаление няколко играчи са с контузии след мача. Това са Цветомир Чернокожев, който изкълчи глезена си и по всяка вероятност утре няма да вземе участие в мача. Пламен Василев е с контузия в рамото, а с лека травма е и Лъчезар Димитров.  Утре националите ни излизат срещу Полша в 14:15 часа.

 

В другите мачове от група В днес Полша победи драматично Македония със 78-73, а Унгария се наложи убедително над Румъния2 с 84:57.

 

Момчетата на Мануел Марков започнаха много силно и още в първата част поведоха убедително след силно включване на Пламен Василев и много добър процент на стрелба. Така след 10 минути те водеха значително в резултата като отбелязаха 25 точки срещу само 8 за румънците. Кадетите ни продължиха водачеството си и през втория период като показаха много добра игра в нападение и на почивката разликата беше 21 точки при 49-21.

 

След подновяване на играта румънците показа доста по-различна игра като затегнаха защитата, а националите ни започнаха да грешат повече. Въпреки това, те запазиха преднината си, а домакините успяха да спечелят частта. През последния период играта доста загрубя, а румънците продължиха с агресивната защита и на няколко пъти напрежението между играчите ескалира. Още в началото на последния период старши-треньорът на кадетите ни смени почти цялата петица, а домакините стопиха значително пасива си. Минута преди края разликата падна само на 6 точки при 66-72, но до края с много хъс момчетата удържаха победата.

 

BGbasket.com проследи развитието на двубоя с текстов коментар, който можете да видите ТУК.

 

Най-резултатен за България стана Ивайло Тонев с 20 точки и 8 борби, който стана и MVP на мача. 16 точки отбеляза Ангел Димитров, а 14 добави Марио Мирчев.

 

За Румъния с най-много 15 точки завърши Даниел Йонита, а 13 отбеляза Лукас Тотахан.

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16) ОТ МАЧА С  РУМЪНИЯ (16) 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА БАЛКАНИАДАТА В РУМЪНИЯ

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (16), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи