Мануел Марков: Доволен съм от характера, който показаха момчетата


Мануел Марков: Доволен съм от характера, който показаха момчетата
17-12-2014 23:03

Кадетите на България започнаха с победа участието си на Балканиадата в Букурещ. Нациоаналите ни се наложиха в първия си мач над Румъния със 76-66 като водеха през целия мач.


Ето какво каза след срещата старши-треньорът на националите (16) Мануел Марков:

 

"Няма как да не съм доволен с оглед на резултата и характера, който показаха момчетата, особено в третата и четвътата част. Имахме много силно начало на мача като раздаване в защита и нападение. Играехме точно така, както тренирахме, с по-опростени действия, с повече пробиви и отклонявания. Единственият ни проблем беше борбата в защита, където до почивката румънците ни бяха взели цели 21 борби.

 

След това за мен лично мач не се игра, благодарение на това, че се допусна много груба игра. Това, което пет дни говорим с Христо Ценов, да ги подготвим, се случи днес – именно за този стил на Румъния, който се играе,а съдиите не свирят почти нищо като фаул и смятам, че за това бяхме подготвени. С оглед на това третата и четвърта част бяха по-непривлекателни за гледане, но се опитвахме да не променяме като стил нищо.

 

По време на мача днес три момчета се контузиха. Ето какво каза той за тяхното състояние:

 

"Цветомир Чернокожев направи много добра подготовка. Разговарях с него дълго време преди мача днес, за да го подготвя и независимо от това, че е по-малък, искахме да му гласуваме доверие като титуляр. Очаквахме много от него, но за нещастие стъпи върху крак и обърна глезена си и трудно ще го възстановим да играе. Травмата на Пламен Василев е в рамото и още не е ясно до колко е сериозна. Ако иам вариант, със сигурност ще играе. Лъчезар Димитров със сигурност ще бъде на линия утре." 

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (16), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи