Тити Папазов има броени дни да спаси Левски


Тити Папазов има броени дни да спаси Левски
(сн. lap.bg)
19-12-2014 11:00

Старши треньорът на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов има две седмици, за да спаси своя тим. Финансовите проблеми са на път да оставят София без баскетболен състав след Нова година.

 

Състезателите на „сините“ не са получавали заплати от четири месеца.

 

В ефира на Дарик радио, в Спортно шоу Гонг, Константин Папазов обясни, че става дума за средства от порядъка на 150 000 – 200 000 лева, които трябва да намери до края на месец декември. В противен случай трябва да разпусне отбора.

 

Константин Папазов отправи молба към всички фенове за помощ: „Умолявам всички, които смятат, че могат да бъдат полезни, да заповядат!“

 

Човек трябва да се бори до последно. За съжаление, засега нищо не става, проблемът е чисто финансов. Спортно-технически се представяме на ниво за България. Става дума за 150-200 хиляди лева до края на месеца, след 4 месеца без заплати, просто нямам морално право да задържам тези играчи. Като си тръгнат момчетата, най-вероятно ще останем без мъжки отбор“, каза Тити Папазов.

 

Единственото хубаво е, че школата е подсигурена. Съдба! Така е трябвало да стане. Нямаме нито един спонсор. Играем в Адриатическа лига, 40 милиона е покритието на мачовете, които играем в този турнир, но това е. Няма спонсор. Имаме доста позиции за реклама, но всички ми отговарят, че бюджетите са орязани, няма пари за реклама.

 

Не е само баскетболът. Волейболните Левски и ЦСКА са така. Ето, че София може да остане без баскетбол. Монтана, Ботевград, Ямбол, Стара Загора – общините помагат“, коментира Папазов.

„Съжалявам само за едно, защото мисля, че синята общност, която е разтресена, смятам, че имаше шанс. Очаквах, че ще намерим начин. Без обединение на синята общност не виждам как ще стане. Показахме чрез юбилея на Левски, че можем да се организираме. Явно, че нямаме този навик и този манталитет. Обичаме Левски и искаме да на върха, но така се случва. Надявам се, но времето се скъсява. Колкото и да ме радва поведението на играчите, толкова ме задължава. Аз смятах, че ще успеем, но това е до Нова година.“

 

Да разчитаме на сантименти, да разчитаме на гора като Гриша Ганчев, Домусчиев, Батков, Гигов. Това са мохикани. Няма работеща система в България за спорта. Това е обърканото. Трябва единен механизъм, по който да се действа. Може би трябва да ударим дъното. Силно се надявам на Красен Кралев да бъде по-инициативен. Това е моят проблем, аз живея с този проблем, но има и други, които разтърсват държавата. Но това е нашата болка“, коментира още наставникът на баскетболния Левски.


Тагове: Левски, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи