Кадетите продължават да мачкат в Румъния


Кадетите продължават да мачкат в Румъния
19-12-2014 16:03

Кадетите излизат първи в група В

 

Кадетите спечелиха третия си мач от участието си на Балканидата в Букурещ и завършват първи в група В след първия етап. Момчетата на Мануел Марков се наложиха убедително и над Македония със 78-54 като водеха убедително през целия мач, а всички момчета от състава влязоха в игра и се разписаха за победата. Така след първия етап националите ни излизат на първо място в група В с три победи и нито една загуба, а македонците остават без успех. Утре започват полуфиналите, когато България ще се изправи срещу втория отбор в група А, който ще стане ясен днес след срещата между Унгария и Черна гора, тъй като и двата отбора са с еднакъв актив до момента от  2 победи и нито една загуба. 

 

България поведе убедително още в началото на първия период и запази превъзходство през цялата част като Мануел Марков пусна почти всички играчи в състава още в първата част, след която кадетите имаха преднина от 12 точки (23-11). През втория период националите задържаха преднина, но в средата на частта след няколко грешки на българите, македонците стопиха изоставането си на 8 точи при 29-21. До почивката авансът им се запази и на полувремето те водеха с 9 точки (36-27).

 

Българите започнаха със 7-2 третия период, а след това македонците отвърнаха с 5-0 и разликата падна на 9 точки, но до края, след силно включване на Иво Тонев и  Владиян Аврамов, българите отново водеха с над 20 точки, където на практика се реши всичко и през последната част българите без проблем удържаха победата като наложиха изцяло превъзходството си на терена.

 

Българите доминираха под коша като след края овладяха 19 борби повече от съперника (56-37). 

 

Ивайло Тонев отново бе най-резултатен за България  с дабъл-дабъл от 20 точки и 12 борби, а този път MVP стана Владиян Аврамов с 16 точки и 11 борби.

 

Лука Стояновски бе най-резултатен с 15 точки.  

 

BGbasket.com проследи срещата с текстов коментар, който можете да прочетете ТУК.

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НА БЪЛГАРИЯ (16) С МАКЕДОНИЯ (16)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА БАЛКАНИАДАТА ЗА КАДЕТИ (16) В РУМЪНИЯ

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (кадети 16), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи