Гласувайте за Александър Везенков Млад играч на годината на ФИБА Европа


Гласувайте за Александър Везенков Млад играч на годината на ФИБА Европа
(сн. fibaeurope.com)
05-01-2015 10:08

Изгряващата звезда на българския баскетбол Александър Везенков получи поредното признание от европейската баскетболна централа. Той бе номиниран за най-добър Млад играч на годината за 2014 г. от сайта на ФИБА Европа.

 

„Той израства в Гърция, но всяко лято се връща в родната си България. Най-вероятно се е чувствал доста удобно това лято на Евробаскет за мъже до 20-години на остров Крит. И както винаги напоследък, той е канара за българския национален отбор, като доминира с 19,3 точки и 11,2 борби средно на мач в турнира. Освен това се утвърди като лидер и в мъжкия национален отбор, като бе най-добър в квалификациите през лятото със 17,3 точки и 6,3 борби средно на мач“, се казва в информацията за Везенков на сайта.

 

Всеки, който желае да гласува за крилото на Арис, може да го направи ТУК

 

В списъка на ФИБА Европа попадат още Янис Антетокунмпо (Гърция) от Милуоки Бъкс, Драган Бендер (Хърватия), Федерико Мусини (Италия), Святослав Михайлюк (Украйна) от университета в Канзас, Юсуф Нуркич (Босна и Херцеговина) от Цедевита, Цеди Осман (Турция), Стефан Пено (Сърбия), Домантас Сабонис (Литва) и Дарио Шарич (Хърватия) от турския Ефес.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи