Балкан не сгреши срещу Левски и излезе втори


Балкан не сгреши срещу Левски и излезе втори
(сн. lap.bg)
08-01-2015 19:38 | Иван Вълчанов

Балкан победи Левски като гост с 88-70 в зала „Универсиада” в първия мач от НБЛ за 2015 година. Победата бе очаквана с оглед състава и състоянието на „сините”, които въпреки всичко се бориха докрай и играха достойно. До момента отборите бяха равни на второ място в класирането, като в момента ботевградчани еднолично заемат позицията с актив 9-3, а Левски е с 8-4. В следващия кръг Балкан е домакин на Черноморец, а Левски гостува на Рилски спортист.

 

Отборите започнаха мача почти ходом, като Левски поведе в първите минути. Балкан играеше неорганизирано, особено в нападение и въпреки далеч по-дългата скамейка и опции, изоставаше в резултата през цялата първа част, като разликата в края й стана 12 точки в полза на домакините. През втората четвърт Балкан беше по-адекватен и стопи разликата, а силен край на полувремето изведе тима с 6 точки напред при 46-40. Рано в мача капитанът на Балкан Павел Маринов натрупа четири лични нарушения, след като получи и техническо през втория период.

 

29 минути в игра за Левски бяха влезли само шестима баскетболисти, а през третата част Балкан взе контрола и започна да трупа преднина. След 30 минути игра разликата беше 12 точки при 66-54. До края силите на Левски оставаха все по-малко, а Балкан без проблеми стигна до победата.

 

Балкан имаше предимство в статистическите показатели, а най-резултатен за победата с 26 точки бе Иван Лилов, който подаде и 6 асистенции. По 11 точки вкараха Ненад Шулович, Вукота Павич и Мартин Маринов.

 

За Левски на практика шестима баскетболисти изиграха мача, като по 20 точки отбелязаха капитанът Павел Иванов и Алекс Симеонов, а с по 10 завършиха Димитър Ангелов и Павлин Иванов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи