Александър Тодоров: Нямам спомен да съм играл срещу Тити Папазов пред толкова малко зрители


Александър Тодоров: Нямам спомен да съм играл срещу Тити Папазов пред толкова малко зрители
(сн. lap.bg)
08-01-2015 20:50

Старши-треньорът на Балкан Александър Тодоров коментира победата на своя отбор като гост на Левски в днешния първи мач от НБЛ за 2015 година. Ето какво каза той пред журналистите след срещата в зала „Универсиада”:

 

„Това, което говорихме в изминалите няколко дни, беше че Левски не е отбор, който трябва да се подценява. Да, има къса ротация, но всеки един от тях играе в някаква национална формация. Това не е отбор, който не разбира от баскетбол, а ние само да се появим със зелените екипи и да спечелим мача с 30 точки. Имаше малко подценяване, нормално е и е малко трудно. Знаем, че са шестима и знаехме, че ако дръпнем с 10-15 точки, ще е много трудно Левски да се върне, заради късата си ротация. Но по принцип аз очаквах труден мач. Естествено, някои играчи не го очакваха. Накрая спечелихме и можем да съжаляваме само, че направихме един мач, който не е за запомняне – и двата отбора не играхме качествен баскетбол. Шест години съм в България и не знам колко пъти съм играл срещу Тити Папазов, но сигурно са поне 50, и нямам спомен да е имало толкова малко зрители.

 

Днес беше ключов мач за нас, защото ни трябва още една победа до края на второто завъртане, за да останем на второ място. А играем вкъщи срещу Черноморец и Ямбол. Това, което за нас е цел в момента, е второто място. Нормално, в началото беше първото, но паднахме у дома от Лукойл и от Левски. Направихме промяна на целите и трябва да сме доволни, ако на 15 февруари влезем в Купата като втори отбор в класирането на първенството.

 

Върбанов и Острев тренираха тази седмица. Върбанов получи малко по-голяма почивка, заради това че имаше мач и на 30-и и заради това, че имаше много трудни гостувания с Левски. Той реално се включи в тренировъчния процес на Балкан преди три дни. Знаехме от самото начало, че той няма да играе днес. Острев беше на скамейката днес за всеки случай. Имаме десет дни до следващия мач, като междувременно и контрола, в която те двамата да се обиграят с отбора. Разбира се, не можем и да си помислим, че това е възможно за 10 дни, но ще опитаме колкото може повече да влязат в час с играта ни.

 

Шулович има договор за още 40 дни. Мисля, че това ще е съставът. Най-много можем да вземем още един играч, но в този момент шансовете за това са 20-80.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Александър Тодоров, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи