Къде сте, господа треньори?


Къде сте, господа треньори?
20-01-2015 15:05 | Тодор Димитров

През миналия уикенд исках да се порадвам с любимия си спорт, но преживях поредното си разочарование. Болката от това, което се случва с баскетбола, и най-вече от отношението към него. В неделния следобед реших да отида до зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска армия”, където в двата почивни дни се играеха мачовете от първия градски шампионат 3х3 за момчета и момичета в различни възрасти. Организиран от федерацията с участието на клубовете от област Витоша, с друга дума от София. Прекрасна идея, защото с тази разновидност на баскетбола имаме единственият шанс да не сме само зрители на големите първенства.

 

Отидох да гледам мачовете на тези деца, не защото си нямах друга работа, а защото... „майка му стара”, обичам този спорт. Какво бе разочарованието ми, когато видях, че голяма част от участвалите тимове играеха без своите наставници. Къде сте, бе, господа треньори? Тези деца нали са от вашите клубове – Славия, Академик 17, Шампион, Левски, БУБА и т.н. И още повече, че те представят вашите клубове, те играят от името на клубовете, където си изкарвате хляба. Този път състезанието не бе от уличният стрийт баскет, където участниците си измислят разни имена, а официален шампионат 3х3 и пак повтарям, организиран от БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ БАСКЕТБОЛ! И на което се раздаваха МЕДАЛИ! Господа треньори, какви ви бяха ангажиментите, че не успяхте да отидете да водите своите отбори? Да играеш без треньор! Неприятно, неуважително!

 

Сега ще ми се поразсърдите. Не, не ми звънете! Познавам се с всеки един от вас и не тая никакви лоши чувства към никого. Напротив – прекланям ви се, че сте се захванали с тази апостолска работа. Но трябва да си казваме истината. А истината този път е една – в събота и неделя мнозина избягаха от работа или по-точно си намериха нещо по-важно според тях да свършат. А най-важното днес е утрешният ден на баскетбола ни. А то няма как да е добро без вашето присъствие.

 

Няма как да се осъществи и без медиите, които нямаха нито един представител. И за да съм докрай честен, нямаше никой от сайт номер 1 за баскетбола у нас BGbasket.com, за което, естествено, ще си понесат наказанието. Но къде са другите да видят, че баскетбол в София има. И то най-истинският, където няма лъжи и измами. Няма нищо скандално, няма крокодилски сълзи, няма побоища и скандали и естествено няма и журналисти. Утре обаче те ще започнат отново дитирамбите как в столицата ни никой не се интересувал от бъдещето на спорта. А бъдещето е в децата, не в сегашните професионалисти. За съжаление обаче на тези деца. малцина им обръщат внимание и докато не се промени това, ще бъдем само зрители на големите спортни събития.

 

Послеслов: Идният уикенд надпреварата продължава с други възрасти. Господа треньори, не оставяйте вашите отбори сами!

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи