Кристиян Ставрев вече е в състава на мъжкия Манчестър Джайънтс (видео)


Кристиян Ставрев вече е в състава на мъжкия Манчестър Джайънтс (видео)
(сн. Jack Hinds)
23-01-2015 17:53 | Иван Вълчанов

Българското крило Кристиян Ставрев учи и играе баскетбол в Англия от есента на миналата година. Наскоро той попадна в състав и игра за мъжкия отбор от английското първенство Манчестър Джайънтс, а помощник-треньорът на тима Нийл Хопкинс очаква все по-голяма роля на българина в отбора.

 

19-годишният Ставрев, заедно с 18-годишният гард Крис Буана, е част от програмата на Джайънтс за образование и баскетбол в колежа Майърскох. Сега обаче те са част и от представителния мъжки отбор на Манчестър.

 

Хопкинс казва още, че младоците ще имат роля в отбора и че очаква те да извоюват мястото си на терена, въпреки че отборът се подсилва и с по-опитни играчи. „Ще им трябва малко време, за да се сработят с останалите, но смятаме, че сега е подходящият момент те да отидат на по-високо ниво”, коментира той. „Кико е доста висок, но стреля добре, много е подвижен и може да бъде полезен на отбора.”

 

„Щом Джеф (старши-треньорът на Манчестър Джайънтс Джеф Джоунс, б.а.) ги направи част от състава на мъжкия отбор само след две тренировки, е ясно на какво са способни те”, продължи помощникът Нийл Хопкинс. „Готови са за предизвикателството. Ще им бъде позволено да правят грешки и да се учат от тях, а това да играят заедно с опитните играчи в отбора ще бъде много ценно за тяхното развитие.”

 

Въпреки че отборът трябва да гони победи в английското първенство, където записа няколко поредни загуби, той продължава политиката си да развива млади играчи. „Те не са тук за кратко, за да помогнат за няколко бързи победи. Те са тук, за да се развиват като играчи. Вярвам в тях и ще бъда горд, когато те вече могат да излязат на терена и да имат принос за отбора. Те ще се справят.”

 

В момента в английското първенство Манчестър Джайънтс има 8 победи и 12 загуби и е на седмо място от 13 отбора. Следващият мач на тима е в неделя срещу Лейчестър Райдърс.

 

Преди да замине в чужбина, Кристиян Ставрев беше част от отборите за подрастващи на Академик София, Овергаз и мъжкия тим на Чардафон Орловец. Ето и видеокомпилация с негови изпълнения:

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Кристиян Ставрев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи