Николай Вангелов: Получих предложение за лятната лига в Чикаго, но отказах заради националния отбор на България


Николай Вангелов: Получих предложение за лятната лига в Чикаго, но отказах заради националния отбор на България
25-01-2015 14:02

Ще продължа втората си публикация в блога ми в BGbasket.com, споделяйки ви за една от най-големите ми емоции през 2014 - турнирът на Евролига. Това е най-силният турнир в Европа за подрастващи, на който бях избран и взех участие с отбора на Емпорио Армани Милано.

 

Надпреварата се проведе от 15-18-ти май 2014-та година. Това е най-силният турнир в Европа за подрастващи и се казва Nike International Junior Euroleaguе. След като през целия сезон преди това на мачовете ми идваха скаути от Олимпия Милано, когато дойде време да се проведе турнирът, аз бях селектиран в отбора една седмица преди началото му.

 

Десет дни имах честта да бъда в града с отбора. Когато за първи път облякох тренировъчния екип на Армани, се почувствах страшно горд и удовлетворен, защото това е клуб с история и който миналата година стана шампион на Италия.

  

На него имах възможността да се запозная с играчи като Алесандро Джентиле, Самардо Самюълс, Даниъл Хакет. Баскетболът там безспорно е на високо ниво.

 

 

Следва най-хубавата част - самият турнир...

Отборите, които участваха, бяха Фенербахче, Реал Мадрид, Цървена Звезда, Жалгирис Каунас, Уникаха Малага и бразилският национален отбор до 19 години. С моя отбор играхме срещу Реал, Фенербахче и Жалгирис. Имахме само една победа срещу турския тим, но нивото на турнира беше много високо и имаше доста готови играчи. Например в отбора на Цървена Звезда, който стигнаха до финал с Реал Мадрид и спечелиха турнира. Всички момчета там бяха набор 98-97. Дори за миг не се почувствах не на мястото си, даже според мен се вписвах идеално, а колкото до другите отбори, нямаше някой, който да ме превъзхожда с ръст или качества. Смятам, че щях да се справя във всеки един от отборите. По време на турнира бях забелязан от директорите на Nike Europa, които в последствие ми станаха персонален спонсор.


На мачовете присъстваха много скаути от НБА, дори получих едно предложение за лятната лига с Чикаго, но естествено предпочетох да играя с Националния отбор на България, защото прекалено много вярвах в момчетата и имах силно желание да се представим добре и да направим нещо запомнящо се като домакини.

 


Останах доволен от представяното си и на трите мача, и осъзнах, че имам потенциал да стана играч в Евролига някой ден. По време на престоят ми там се състоя Final 4 на Евролига за мъже. Наслаждавах се на невероятно красив баскетбол и преживях много силни емоции. С това приключвам за днес. Пожелавам на всеки, който чете това, да постигне такъв успех с това, с което се занимава и да преживее подобни емоции като моите.

 

В следващите ми публикации ще разкажа за отборите, в които играх през втората и третата година от престоя ми в Италия. 

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: Николай Вангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи