Направиха първа копка на Образователно-спортен комплекс Лозенец (видео)


Направиха първа копка на Образователно-спортен комплекс Лозенец (видео)
26-01-2015 17:53

Първата копка на „Образователно-спортен комплекс Лозенец” беше направена днес от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, изпълнителният директор на „Образователно-спортен комплекс Лозенец” ЕАД Кремена Пенева, временно изпълняващият длъжността посланик на Великобритания в България Сара Райли, председателят на Надзорния съвет на Еврохолд Асен Христов и други.

 

Модерният образователен център за деца между 2 и 18 г. ще бъде реализиран на бул. „Никола Вапцаров” 47 до началото на следващата учебна година, когато се очаква учениците на детска градина и училище „Св. Георги” да влязат в новата сграда.

 

Образователно-спортен комплекс Лозенец е на стойност 34 814 148 лв., като половината от финансите са вложения на инвеститора „Образователно-спортен комплекс Лозенец” ЕАД, а останалата са предоставени по инициативата JESSICA (50% предоставени от Фонд за устойчиво градско развитие на София  и 50% от Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.).

 

„Впечатлен съм от този проект, той надхвърли очакванията ми, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на церемонията за първата копка на проекта. – Този проект е пример за инвеститорите как може да се направи комплекс, който да съчетава високо ниво на образование и сериозно отношение към спорта.”

 

Проектът предвижда на територията на комплекса да бъдат изградени закрити и открити спортни съоръжения, сред които басейни, закрита и открита писта за лека атлетика, физкултурни салони, зала за тенис на маса, зала за бойни изкуства, многофункционална спортна зала, фитнес, открити спортни игрища, зони за сауна, масаж и релакс, медицински кабинети и други. Основната сграда ще има 87 класни стаи, в това число специализирани кабинети за различни учебни предмети и занаяти. Застроената площ ще бъде 4 461 кв. м при 24 385 кв. м разгъната площ.

 

„Изключително се вълнувам, че стигнахме до този момент. Преди година и половина се срещнахме с екипа на Образователно-спортен комплекс Лозенец и започнахме да говорим за този проект, коментира Надя Данкинова, изпълнителен директор на „Фонда за устойчиво градско развитие на София”. – В началото всичко това не изглеждаше възможно да се случи. Екипът обаче се оказа много мотивиран и в крайна сметка успяхме да стигнем до тук и да имаме осигурено финансиране.”

 

„Ще се видим отново след няколко месеца, когато комплексът ще отвори врати и ще посрещне едни от най-талантливите деца на България – децата на училище „Св. Георги”, учителите и родителите”, заяви изпълнителният директор „Образователно-спортен комплекс Лозенец” ЕАД Кремена Пенева.

 

 

ФОТОГАЛЕРИЯ от първата копка на „Образователно-спортен комплекс Лозенец” - ТУК

 

ОЩЕ ДЕТАЙЛИ ЗА ПРОЕКТА И ИНВЕСТИТОРА ВИЖТЕ - ТУК  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи