Ямбол излезе със становище след наказанията на играчите на тима (видео)


Ямбол излезе със становище след наказанията на играчите на тима (видео)
06-02-2015 11:51

На пощата получихме становище на БК Тунджа Ямбол по повод наказанията на състезателите на тима след мача с Балкан. Публикуваме го без редакторска намеса:

 

                                  СТАНОВИЩЕ

на БК „Тунджа“ – Ямбол по повод решенията на Дисциплинарната комисия към НБЛ за наложените наказания на състезателите на ямболския отбор от баскетболната срещата между Балкан и Ямбол състоял се на 31 януари 2015 г. в Ботевград

БК „Тунджа“ – Ямбол е клуб ползващ се с голям авторитет в баскетболната общност в България. Клуб с големи традиции и успехи в българското първенство. През всички 70 години от нашето съществуване сме изградили репутация с това, че винаги сме държали на етичността, спазването на правилата и морала при провеждането на баскетболните срещи.

Във връзка с решенията на ДК към НБЛ се чувстваме задължени да изразим нашето становище.

1. Приемаме наложеното наказание на Карун Джонсън, за неговата емоционална реакция към баскетболист от отбора опонент и последвалото демонстративно поведение след обявеното съдийско решение.
2. Не сме съгласни с наложените наказания на останалите наши състезатели. Смятаме, че членовете на ДК при взимането на решението са пренебрегнали факта, че действията им не бяха агресивни и не доведоха до ескалация на напрежението, напротив, бяха с цел предотвратяване на по-сериозен инцидент и това бе видно за всички в залата.
3. Не сме съгласни и със санкцията на нашия състезател Стоян Петков във връзка с  отсъденото му техническо нарушение за симулация. От видеозаписа ясно се вижда, че играча не симулира, а получава удар с лакът в лицето от противников състезател.
4. Според действащите нормативни документи на НБЛ е безпредметно обжалването на наложените ни наказания. (Раздел IV, чл. 29  от Дисциплинарно-административния правилник на НБЛ, който гласи: „Не подлежат на обжалване решения, с които се налага глоба или имуществена санкция в размер до 200 лева, лишаване от изпълняване на функции/длъжностни права за една среща или до 30 дни и лишаване от домакинство за една среща).
5. Смятаме, че ДК трябва да взима решенията си в по-кратък срок за да не получаваме официалния протокол от заседанията им два дена преди предстоящият ни мач, за да имаме достатъчно време за евентуално обжалване. Също така смятаме, че е редно преди да бъде оповестено решението им в някои централни медии първо да го получим на нашия адрес за кореспонденция.

Изказваме нашето разочарование и огорчени, че при вземане на решенията членовете на ДК не са взели под  внимание видеозаписа на спорните ситуации, които оневиняват действията на някои от нашите състезатели.

 

Заб. Наказанията са наложени от Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ, който е в състав Иван Евстатиев, Иван Сарафов и Петър Шекеров.

 

 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи