Ива Георгиева: Следвайте мечтите си и ще ги осъществите


Ива Георгиева: Следвайте мечтите си и ще ги осъществите
24-02-2015 19:06 | Ива Георгиева

От миналата есен Ива Георгиева избра да продължи баскетболната си кариера в САЩ и е част от Университет на Юта - SUU (Southern Utah University). Ние решихме да дадем думата на всички млади състезатели като нея, които с труд и усилия успяват да постигнат мечтите си. Надяваме се да ви бъде интересно. Ето какво разказва тя за първите си месеци в САЩ във втората си публикация в блога на BGbasket.com:

 

Много време си мислех как да продължа с втория ми блог и реших да разкажа накратко как протече една голяма част от сезона и първата ми година като новобранец.


Когато дойдох не всички ме харесаха, защото съм чужденец и знаят, че идваш, за да им вземеш мястото. Трябваха ми обаче само две седмици, за да стана по-близка с тези момичета, отколкото бях с някои в България и осъзнах, че тук хората са различни. Те не се интересуват дали си американец или не, дали си черен или не, щом играеш и помагаш на отбора да печели, значи заслужаваш място в него.


Всичко е много различно. Откакто започна сезона тренираме всеки понеделник и сряда от 6 до 8 сутринта, след това имаме скаутинг от 12 до 12.30. Всеки вторник и четвъртък тренираме от 12 до 15 часа, а през последните два месеца играем всеки четвъртък и събота.

 


Чувството да пътувам през цяла Америка и да се запознавам с нови хора е уникално. Играхме в зали, които в Европа още ги няма като обем и странното е, че това е колежански баскетбол, а те са пълни всеки път. Хората ме спират по улиците и ме поздравяват. Няколко пъти ми се случва да си говоря с непознати, които обичат баскетбола и ме разпитват за България и как се чувствам тук.


Попаднах на доста свестни треньори и много много различен начин на живот и тренировки. В момента сме с баланс 7-7 в конференцията и се надяваме да се върнем на победния път, след като паднахме в четири мача поред. Колежът върви много добре, всички професори са мили и добри и ти обясняват добре. Дори и да закъснееш с нещо те винаги те разбират, защото знаят, че си спортист.


Вече съм тук седем месеца и живота ми се промени тотално. От една гледна точка си сам със себе си и трябва да се грижиш за сметки, за къщата си, трябва да си навсякъде навреме и да си редовен. Това промени живота ми и ми показа правилния път. Определено имах голям късмет, че играя за университет от първа дивизия и съм единствения новобранец, който играе по 25-27 минути на мач, което е голямо постижение за мен.

 


Ще завърша този блог с думите, че няма значение кой какво казва или кой какво прави. Ако всеки следва мечтите си, рано или късно с всичките лоши и добри неща ще успеете да ги осъществите, защото влагате всичките си сили и енерия в едно нещо. Never give up!


Тагове: Ива Георгиева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи