Елена Станкова: С тази победа показах на момичетата, че всяка една от тях е стойностна


Елена Станкова: С тази победа показах на момичетата, че всяка една от тях е стойностна
28-02-2015 17:36

Хасково 2012 спечели първата полуфинална среща от Турнира за Купата на България, който се провежда в Бургас. Тимът на Елена Станкова се наложи със 78-69, след като доминираше през целия двубой. На моменти тимът на Дунав 8806 намали разликата на две точки, но не успя да обърне нито веднъж в резултата. Така Хасково утре ще играе втори пореден финал с победителя от срещата между Нефтохимик 2010 и Монтана 2003, който се играе в момента.


 

Ето какво каза след срещата старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова:


„Изключително щастлива съм от победата. За мен това беше много важен двубой, за да покажа на момичетата, че всяка една от тях е много стойностна и че отсъствието на Сиера Уорън или контузията на следващата американка не са фактор, който би могъл да спре Хасково 2012. Това не е един състезател. Това е колектив. Това е отбор. Това е морал и това е воля за победата и това е можене. Тези състезателки могат да играят баскетбол.

 

Доволна съм от играта, ние доминирахме през целия мач. При 31-17 по изкуствен начин един от съдиите – визирам само Мартин Хорозов, връща отбора на Русе в мача. Изключително разочарована съм от поведението му. Много е лесно да се предупреждава треньора на Хасково 2012. Когато се вършат очевадни неща преди очите ми и се подминават с чиста съвест, визирам само един съдия за това нещо, не мога да остана равнодушна.

 

Намаляването на разликата се дължи единствено на едно изкуствено връщане в мача от съдията. Отборът на Дунав 8806 ни затрудни най-много с опита си и с това, че треньорът им е с много богат опит и е много интелигентен човек. Когато знаеш, че от другата страна имаш сериозна съпротива, винаги си респектиран.

 

Аз знам, че Нефтохимик 2010 ще е на финал и съм сигурна, че на моя отбор няма да му се даде възможност да играе спокойно и ще бъде притискан така, както беше днес. „

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Бургас

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Купа на България - жени, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи