Георги Божков: Не можахме да намалим напрежението


Георги Божков: Не можахме да намалим напрежението
28-02-2015 18:22

Шампионът Дунав 8806 изпусна полуфинала от турнира за Купата на България в Бургас. Русенки загубиха от Хасково 2012 с 69-78, след като изоставаха през целия двубой. На моменти "сините феи" намалиха до две точки, но не успяха да обърнат нито веднъж в мача. Така утре от 12:30 тимът от Русе ще излезе в битка за бронза срещу загубилия от срещата между Нефтохимик 2010 – Монтана 2003.


Ето какво каза след срещата старши-треньорът на Дунав Георги Божков:  

 

„Първо искам да поздравя отбора на Хасково 2012 за по-добрата игра през целия мач. Те играха по-смело, по-свободно и мисля, че това им донесе успех. Напрежението беше по-голямо при нас. Изпуснахме отворени шутове, които обикновено не пропускаме. Имахме много ситуации долу под коша, които не успяхмe да реализираме. Не успяхме да опазим Олга Дубровина. Освен, че вкара 28 точки и организира цялото нападение на отбора, тя пази и много добре. Даде много асистенции на съотборничките, което доведе до това те да контролират нападението по-добре през целия мач.

 

Не можахме да намалим напрежението. Смятахме, че имаме възможности да победим, но трябва да играем много по-дисциплинирано. Изпуснахме ситуация, в която Хасково игрaе без основния си център, който излезе за пет фаула. В такива ситуации, играчите трябва да намерят начин да атакуват под коша много по-смело и уверено.

 

За мен е без значение кой отбор ще срещнем утре на мача за третото място."

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Бургас

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Купа на България - жени, Георги Божков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи