Дечо Коешинов: Сами си направихме мача лесен със сериозно отношение


Дечо Коешинов: Сами си направихме мача лесен със сериозно отношение
(сн. lap.bg)
28-02-2015 20:25 | Иван Вълчанов

Дечо Коешинов каза след класирането на своя Нефтохимик 2010 на финала за Купа България, благодарение на категорична победа срещу Монтана 2003, че тимът му сам си е направил мача лесен. Пред BGbasket.com треньорът на бургазлийки отбеляза колко е важна концентрацията в такива мачове:

 

„Мачът не беше лесен, ние си го направихме такъв със сериозно отношение. Защото аз цяла година само това говоря – че искам да бъдем концентрирани. Именно на липсата на концентрация се дължат много от грешките, а когато си съсредоточен, се получават хубави неща, като днес.

 

Напрежението при нас беше малко повече. Основните ни състезатели дълго време не успяха да вкарат. Когато са трима такива, е по-трудно, защото за един можеш по-лесно да компенсираш. И Шарел Алън, и Лидия Върбанова, и Вера Перостийска, имаха пропуски в първите си стрелби и това малко ни разколеба, но накрая всичко си дойде на мястото.

 

Във финала очаквам да играем добър баскетбол. Честно да си кажа, дори да е грозен, по-добре е накрая да има резултат от него. Всеки е дошъл тук с една-единствена идея – да вземе Купата. Важното е кой ще се справи със задачите си по-добре в утрешния мач.”


Иван Вълчанов, пратеник на BGbasket.com в Бургас

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Дечо Коешинов, Нефтохимик 2010, Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи