Анита Тейлане: Спечелихме една много емоционална победа


Анита Тейлане: Спечелихме една много емоционална победа
(сн.БФБ)
01-03-2015 10:02

Хасково 2012 ще излезе днес на втори пореден финал за Купата на България. Вчера тимът на Елена Станкова се наложи над Дунав 8806 със 78-69, след като водеше през целия мач. Двубоят обаче бе доста напрeгнат като на моменти русенки намалиха изоставането си на 2 точки, но не успяха да обърнат нито веднъж. Днес от 15.00 часа Хасково 2012 ще се изправи срещу домакините от Нефтохимик 2010 в битка за трофея.


Ето какво каза пред BGbasket.com центърът на хасковлийки Анита Тейлане, която вчeра бе с основна услуга за успеха. Тя завърши с 10 точки и 9 борби, но излезе за пет фаула в третата част и не успя да довърши мача до край.


„Много сме щастливи за победата. Мисля, че вчера свършихме добра работа като екип и спечелихме една много емоционална победа, защото всички играхме добре. Това беше важното, за да вземем победата, въпреки че беше трудно. Не беше лесен мачът. Всяка точка днес беше победа, защото играта вървеше на моменти кош за кош и имаше доста напрегнати ситуации. Позволихме намаляване на разликата, защото е трудно е да се концентираш 40 минути. Това е игра на високо ниво и е трудно да си концентриран дълго време. Понякога, когато губехме контрол, опонентите се възползваха от това и намалиха изоставането си на няколко пъти.

 

Надявам се днес да успеем дa бъдем концентрирани цял мач. Ще бъде тежък мач срещу Нефтохимик. Имахме два мача с  тях миналия уикенд и знам, че няма да бъде лесно,но вярвам, че възможно е да победим. Можем да спечелим. Просто трябва да стоим на това високо емоционално равнище, на което бяхме вчера срещу Дунав.

 

Много сме щастливи за победата и се надявам и днес да се поздравим  с успех.“  

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Бургас

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Купа на България - жени, Анита Тейлане, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи